Zēns tērēja savu kabatas naudu, lai pabarotu pamestus suņus un deviņu gadu vecumā atvēra savu patversmi. Paraugs daudziem pieaugušajiem!

Filipīnietis Kens Amante no agras bērnības ļoti mīlēja dzīvniekus. Viņš sāka barot pamestus suņus no tās dienas, kad vecāki sāka dot kabatas naudu. Gāja uz tuvāko veikalu, sapirka ēdienu, salika mugursomā un baroja visus satiktos dzīvniekus. 

Kādā brīdī puisēna tēvs nolēma izsekot, kur katru dienu dodas viņa dēls un kam tērē iedoto kabatas naudu. Viņš bija gatavs ieraudzīt jebko, taču ne to, ko redzēja – viņa dēls baroja trīs pamestus suņukus!

Tie bija trīs kaulaini radījumi ar izkritušu spalvu no bada un avitaminozes. Tā bija kucīte un divi viņas kucēni. Suņi badīgi rija ēdienu, lai gan no Kena turējās pa gabalu. 

 

Zēna noslēpumu uzzināja ne tikai vecāki. Tēvs nofotografēja savu dēlu, kurš baroja pamestos suņus un ievietoja fotogrāfijas Imgur. Tās ātri vien kļuva populāras. 

Zēna labie darbi skāra daudzu cilvēku sirdis, un Kenam sāka piedāvāt ziedojumus no visas pasaules.

Tā Kenam negaidīti radās iespēja realizēt savu sapni. Deviņu gadu vecumā viņš atvēra nekomerciālu patversmi pamestiem dzīvniekiem. 

 

LASI ARĪ ŠO:Ar gripu joki mazi – 11 gadus vecs zēns nomira, neskatoties uz to, ka bija vakcinējies

“Laimīgo dzīvnieku klubs” tika atvērts 2014. gada 31. martā un kļuva par pirmo tāda tipa iestādi Davao reģionā, Filipīnās. Klubs tika dibināts pateicoties sociālo tīklu lietotāju ziedojumiem, un līdz pat šim brīdim Kens turpina saņemt palīdzību no dzīvnieku mīļotājiem. 

Protams, deviņus gadus vecais zēns nebūtu pats spējīgs atvērt dzīvnieku patversmi, ja viņam nepalīdzētu vecāki. Ģimene noīrēja zemes gabalu 1000 kvadrātmetru platībā un sagādāja visu patversmei nepieciešamo.  

Kens uzstāja, ka dzīvniekiem jāiepērk tikai viskvalitatīvākā pārtika. Pamatā patversmē uzturas kaķi un suņi, taču tur tiek uzņemti visi dzīvnieki, kam nepieciešama palīdzība. 

Par pirmajiem patversmes iemītniekiem kļuva kucīte ar saviem diviem kucēniem. Kens aprūpēja tos, līdz viņi pilnīgi atlaba. Suņi saņēma kvalificētu veterināro palīdzību, tiem atauga spalva, un pēc tam Kens tiem sameklēja drošas mājas. 

“Laimīgo dzīvnieku klubs” darbojas līdz pat šai dienai. Kopš 2014. gada Kens un citi patversmes darbinieki ir izglābuši simtiem nobadinātus un slimus dzīvniekus, kā arī pabarojuši neskaitāmus bez mājām palikušus suņus un kaķus. 

Lūk tā viena zēna sapnis kļuva par glābiņu simtiem pamestu dzīvnieciņu!

 

COMMENTS

Pievienot komentāru