Zupas – īsts vitamīnu un minerālvielu avots! Ēd katru dienu!

Zupas pilnīgi noteikti nav vienkāršs pirmais ēdiens, bet gan vēl viens līdzeklis, kas palīdz cīņā ar slimībām un novecošanos.

Jau no bērnības mēs zinām, ka pilnvērtīga maltīte sākas tikai un vienīgi ar zupu kā pirmo ēdienu, taču reti kad aizdomājamies par to, kāpēc tas tā ir. Vai tiešām zupas ir tik vērtīgas? Ja jau tā ir, tad rodas jautājums – vai zupas vajadzētu ēst katru dienu? Mēs esam veikuši nelielu izmeklēšanu un atraduši pareizo atbildi uz šo jautājumu!

Lasi vēl: 10 vērtīgākās tomātu īpašības; palīdz uzlabot ne tikai cilvēka fizisko, bet arī psihisko stāvokli!

 

Par zupu var saukt jebkuru novārījumu, kas gatavots uz gaļas, zivju vai dārzeņu buljona pamata. Zupas ir atrodamas visās pasaules virtuvēs, turklāt tās pasniedz kā pirmos ēdienus.

Kāpēc tieši zupa? Nevis uzkoda vai pamatēdiens? Lietas būtība slēpjas tajā, ka pirms pārtikas uzņemšanas kuņģim ir nepieciešams pamosties. Tam ir jābūt kaut kam vieglam, šķidram, bet pietiekami barojošam, lai tas tiktu uzskatīts par ēdienu.

Ja no savas ēdienkartes zupas izslēgsiet, pastāv liela varbūtība, ka jūs piemeklēs gremošanas sistēmas problēmas.

Ēdot zupu pirms ēdieniem, kas ir grūti sagremojami, jūs samazināt gastrīta un kuņģa čūlas risku. Šīs kaites piemeklē tos, kuri savu kuņģi nežēlo.

Lasi vēl: 7 vērtīgākā siera īpašības; nostiprina atmiņu un uzlabo gremošanu!

Ir vēl viens iemesls, kāpēc pārāk bieži nevajadzētu izlaist pirmo ēdienu. Viens šķīvis zupas satur dienas minerālu un vitamīnu devu, turklāt zupas recepšu pārpilnība pilnīgi noteikti neliks jums garlaikoties. 

It visā ir jāzina mērs, tāpēc ir ļoti būtiski zināt, kā pagatavot zupu, lai tā nekaitētu. Zupas ir vērtīgas, ja ir pagatavotas no dabiskiem produktiem, jo nekādi mākslīgie pulveri tos nespēj aizstāt, un tas ir jāņem vērā.

Zupām, kā likums, ir jāsatur ļoti daudz dārzeņu un graudaugu. Buljonu noteikti nevajadzētu vārīt pārāk ilgi, jo pie ilgstošas gaļas vārīšanas izdalās smagie metāli, kā arī antibiotikas un hormoni, ar ko tiek baroti dzīvnieki, lai viņi ātrāk augtu.

Secinājums ir tāds, ka ēst zupas katru dienu ne tikai var, bet arī vajag! Tas ir vienīgais veids, kā pasargāt savu kuņģi, bet skābpiena produkti, tējas un vieglās uzkodas palīdzēs uzturēt jūsu gremošanas sistēmu labā formā.

Pievienot komentāru