10 salāti, kuru pagatavošana prasīs vien dažas minūtes

Franču salāti

Sastāvdaļas:

  • 2 āboli;
  • 4 vārītas olas;
  • 2 svaigi burkāni;
  • majonēze;
  • 1 neliels sīpols
  • siers.

Pagatavošana:

Sastāvdaļas salātu traukā saliek slāņos. Sīpolus noplaucēlam, smalki sagriežam, un saliekam trauka dibenā. Ieziežam ar majonēzi (plānā kārtiņā). Ābolus sarīvējam uz rupjās rīves un saliekam sīpoliem pa virsu. Atkal pārklājam ar majonēzi. Olu baltumus sarīvējam uz rupjās rīves, uzberam pa virsu āboliem un ieziežam ar majonēzi. Sarīvējam burkānus, un atkal majonēzes kārta. Olas dzeltenumus, tāpat kā sieru, sarīvējam uz smalkās rīves, saliekam ka pēdējo slāni. Visam pa virsu majonēze slānis. Salāti ir gatavi!

Salāti “Ātri un gardi”.

Sastāvdaļas:

  • svaigi kāposti (var arī pekinas);
  • svaigs gurķis;
  • sīpoli
  • desa (kuram kāda garšo);
  • majonēze;
  • garšvielas.

Pagatavošana:

Kāpostus smalki sagriežam. Gurķi un desu griežam salmiņos. Sīpolu griežam pusripās. Pievienojam majonēzi, sāli, piparus un sajaucam. Viss ir vienkārši!

Salāti ar kūpinātu vistu, ābolu un ananāsu

Sastāvdaļas:

  • kūpināta vistas krūtiņa – 300 g.
  • skābi salds ābols — 2 gab.
  • konservēti ananāsi – 250 gr.
  • majonēze;
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Kūpinātu vistas krūtiņu, (protams var arī citu vistas daļu) sagriežam salmiņos. Ābolus notīram un arī sagriežam salmiņos. Ananāsus griežam gabaliņos. Var protams nopirkt jau sagrieztus. Visas sastāvdaļas saliekam salātu traukā, sālam, piparojam un sajaucam ar majonēzi.

Salāti “Mīkla”

Sastāvdaļas:

  • ciets siers;
  • salami desa; svaigs burkāns;
  • 1-2 ķiploka daiviņas;
  • olu pankūkas (4 olas un 1,5 ēdamkarote kartupeļu cietes).

Pagatavošana:

Vispirms gatavojam pankūkas. Šim nolūkam sakuļam olas ar cieti, pievienojam sāls šķipsnu. Aptuveni sanāk 5 pankūkas. Pankūkas griežam salmiņos. Cieto siers un svaigu burkānu rīvējam uz korejiešu burkānu rīves. Ja tādas nav tad uz vidēji smalkās rīves. Desu griežam ar smalkos salmiņos. Visu sajaucam.

Pievienojam ķiploku pēc garšas, pievienojas majonēzi, visu sajaucam un atstājam salātus ievilkties. Salātus sālīt nevajag.

Salāti austrumu gaumē

Sastāvdaļas:

  • vistas krūtiņa;
  • kalmāri;
  • siers;
  • majonēze.

Pagatavošana:

Vārītu vistas krūtiņu saplēst šķiedrās (var nomainīt pret šķiņķi). Kalmārus novārīt 3 minūtes, notīrīt, sagriezt gareniskos gabalos.

Tādi salāti ir sātīgi un pavisam nekaitē figūrai. Var ēst vakariņās un ne uzņemt kilogramus.

Visi šie salāti gatavojas ātri un vienkārši, un lieliski dažādo ēdienkarti. Pagaršojat! Domāju, ka arī jūsu ģimenei šie salāti patiks.

avots

Pievienot komentāru