11 vērtīgākās selerijas īpašības; samazina holesterīna līmeni asinīs un uzlabo seksuālo dzīvi!

Pēc tam, kad būsi uzzinājis šos neticamos faktus par seleriju ietekmi uz tavu organismu, tu tās ēdīsi ar baudu pat tādā gadījumā, ja tev ar zaļumiem līdz šim nav bijušas tās labākās attiecības!

Tikai viens selerijas kāts dienā var dot tavam organismam milzu labumu, jo “atslēga” uz labu veselību ir sabalansēts uzturs, tāpēc iekļauj seleriju savā ikdienas ēdienkartē, un tava veselība pilnīgi noteikti būtiski uzlabosies! Tu vari izdomāt ļoti daudz un dažādu ēdienu, kuros izmantot seleriju, kas ļoti veiksmīgi saplūdīs ar pārējiem produktiem, turklāt zupas un salāti ar selerijām ir neticami aromātiski!

Lasi vēl: Kartupeļu vērtīgākās īpašības; veicina normālu gremošanas sistēmas darbību un palīdz notievēt!

 

1. Selerija ir mazkaloriju produkts, jo viens selerijas stiebrs satur tikai 10 kalorijas. Tas ir svarīgi visiem tiem, kuri atrodas nepārtrauktā cīņā ar lieko svaru!

2. Selerija palīdz cīnīties ar infekcijas slimībām, kā arī pastiprina imunitāti. Ja tev ir astma, hroniskais bronhīts vai akne – lieto seleriju regulāri, jo tas paātrinās atveseļošanās procesu.

3. Ja tu apēdīsi selerijas stiebru uz nakti, tavs miegs būs ļoti mierīgs, jo selerija satur ļoti daudz mikroelementu, piemēram, magniju, kas ļoti nomierinoši iedarbojas uz nervu sistēmu.

4. Selerija ierosina arī toksīnu izvadīšanu no organisma, tāpēc iekļauj seleriju savā uzturā, ja es pārēdies vai iedzēris par daudz, jo šis augs ātri vien atjauno balansu organismā un palīdz atgūt mundrumu.

Lasi vēl: 10 superprodukti, kuri satur organismam tik ļoti nepieciešamo magniju

5. Selerija lieliski mitrina tavu organismu, jo satur ļoti lielu daudzumu ūdens.

6. Ļoti svarīgs veselībai ir ūdens-sāļu līdzsvars organismā, bet selerija, kā jau minēts iepriekš, satur daudz ūdens, kurā ir arī minerālsāļi, kas ir ļoti vērtīgi kauliem un dažādiem vielmaiņas procesiem organismā.

7. Ja tev ir problēmas ar redzi, sāc iekļaut savā uzturā seleriju, jo viens selerijas stiebrs satur 10 % no ieteicamās diennakts A vitamīna devas, kas ir ļoti vērtīgs arī ādai.

8. Selerija satur vielu, kas palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs, turklāt tieši šīs vielas dēļ selerija tik ilgi arī uzglabājas. Selerija ir arī dabīgs antioksidantu avots.

9. Selerijā ir atrodami arī unikāli vielu savienojumi, kas palīdz samazināt arteriālo spiedienu, tāpēc visiem tiem, kuri cieš no hipertonijas, ir ieteicams ēst seleriju.

10. Šis vērtīgais augs var uzlabot arī tavu seksuālo dzīvi, jo tas satur feromonus, tāpēc ļoti noderīga selerija ir tieši pirms randiņiem!

11. Selerija satur arī ļoti spēcīgu antioksidantu, kas var apturēt vēža šūnu attīstīšanos organismā.

Pievienot komentāru