15 vērtīgākās pomelo īpašības; palīdz atbrīvoties no aknes un paātrina dzīšanu!

4. Smaganu veselībai

C vitamīna trūkums organismā izraisa smaganu asiņošanu. Viens no pārtikas produktiem, kas satur lielu daudzumu C vitamīna ir tieši pomelo. Tāpat pamelo satur kolagēnu, kas uzlabo zobu un smaganu veselību.

5. Veselīgi sirdij

Kālijs ir nozīmīga minerālviela, kas spēcina sirdi. Tā palīdz padarīt asinis vienmērīgas, kā arī normalizē asinsspiedienu. Arī pomelo sastāvā esošais pektīns palīdz izvadīt organismam kaitīgās vielas. Tāpat pomelo samazina holesterīna līmeni, kas paaugstināšanās gadījumā ir viens no sirdsslimību izraisītājiem.

6. Samazina risku saslimt ar vēzi

Pomelo lietošana palīdz organismam cīnīties pret vēža šūnu veidošanos. Pomelo satur bioflavonoīdus, kas novērš krūts, aizkuņģa dziedzera un taisnās zarnas vēža veidošanos. Pomelo miza satur estrogēnu, kas bloķē vēža šūnu vairošanās spējas.

7. Palīdz zaudēt lieko svaru

Pomelo ir vieni no šķiedrvielām bagātākajiem augļiem, šīs vielas ir nepieciešamas svara zaudēšanai. Šķiedrvielas uz ilgāku laiku nodrošina sāta sajūtu, tādējādi apspiežot apetīti. Papildus pomelo satur arī taukus dedzinošus ķīmiskos savienojumus.

Lasi vēl: 5 vērtīgākās arbūzu īpašības; novērš krampjus un rada sāta sajūtu!

8. Mazina ķermeņa krampjus

Krampji ir muskuļu kontrakcijas, kas parādās pēkšņi un izraisa sāpes. Problēma rodas elektrolītu (nātrijs, magnijs, kālijs) un šķidruma nepietiekamības dēļ. To var apturēt regulāri iekļaujot uzturā pamelo augļus vai svaigu pomelo sulu.

9. Mazina gremošanas traucējumus

Viena no visbiežāk sastopamajām gremošanas sistēmas problēmām ir aizcietējumi. Pomelo satur daudz C vitamīna, kas palīdz saglabāt artēriju elastību, kā arī uzlabo gremošanas sistēmas darbību, turklāt pomelo satur lielu daudzumu šķiedrvielu, kas veicina gremošanas sistēmas darbību un samazina iespēju saslimt ar taisnās zarnas vēzi.

10. Palīdz pret blaugznām

Ja tu cīnies ar blaugznām, pamēģini tās novērst ar pamelo palīdzību. Augstais ūdens saturs šajā auglī palīdzēs mitrināt ādu, bet C vitamīns novērsīs baktēriju rašanos.

11. Samazina osteoporozes risku

Pomelo samazina osteoporozes risku, kas rodas kalcija deficīta rezultātā. Šis gardais auglis satur magniju un kalciju, kas nepieciešami veselīgas kaulu uzbūves saglabāšanai.

12. Aptur priekšlaicīgu novecošanos

Priekšlaicīga novecošanās ir oksidācijas process, kura laikā tiek bojātas šūnas un var notikt vēža veidošanās. Pomelo satur spermidīnu, kas aizsargā šūnas no bojājumiem, palīdzot saglabāt jauneklīgu izskatu. Auglis ne tikai pasargā ādu no bojājumiem un brīvo radikāļu ietekmes, bet arī palīdz ādai sintezēt kolagēnu. Pomelo sulas regulāra lietošana novērš grumbu veidošanos, kā arī tā padarīs ādu gludu un starojošu.

13. Normalizē asinsspiedienu

Pomelo sula satur lielu daudzumu kālija, kas ir vitāli nepieciešams asinsspiediena normalizēšanai, tāpat šis dzēriens samazina hipertensiju.

14. Attīra artērijas

Pomelo sula satur pektīnu, kas atbrīvo asinsvadus no kaitīgajām vielām. Augļu sula saglabā artērijas tīras no baktērijām un vīrusiem. C vitamīns šajā gadījumā darbojas kā antioksidants.

15. Palīdz atbrīvoties no aknes

Pomelo sula palīdz samazināt pigmentācijas pleķus, kā arī pumpu veidošanos. Palielinot uzturā lietoto pamelo daudzumu, ķermenis samazinās tauku dziedzeru izdalījumus, kas veicina aknes veidošanos.

Pievienot komentāru