15 vērtīgākās pomelo īpašības; palīdz atbrīvoties no aknes un paātrina dzīšanu!

Mēs visi uzturā lietojam gan mandarīnus, gan apelsīnus, gan citronus un greipfrūtus, kas to rūgto miziņu dēļ garšo ne visiem, taču veikalu plauktos ir sastopami arī pomelo, kas nav mazāk vērtīgi!

Izklausās jau nu visnotaļ eksotiski, taču, ņemot vērā to, ka tie tagad ir sastopami arī Latvijas lielveikalu plauktos, pomelo ir kļuvuši diezgan populāri, turklāt ne velti – tie patiešām ir ļoti vērtīgi! Tie ir ne tikai lielisks C vitamīna avots. Šie augļi ir spējīgi tev palīdzēt samazināt svaru, kā arī ir vērtīgi tavai sirdij un pat palīdz atbrīvoties no aknes.

Lasi vēl: Vērtīgākās ananāsu īpašības; paaugstina imunitāti un uzlabo redzi!

1. Uzlabo urīnceļu veselību

Urīnceļu infekcija (UCI) ir bakteriāla urīnceļu infekcija, kas izraisa sāpīgu urinēšanu. Pomelo esošais C vitamīns palīdz novērst UCI, jo tas palielina urīnskābi, kas savukārt neļauj urīnceļos vairoties baktērijām. Pomelo īpaši ieteicams tieši grūtniecēm, jo tas mazina pietūkumu.

2. Paātrina dzīšanu

Pomelo ir lielisks līdzeklis veselības uzlabošanai. Pomelo satur olbaltumvielas, kas palīdz saglabāt ādas elastību un dziedēt brūces, atjaunojot ādas šūnas. C vitamīns paātrina kolagēna veidošanos šūnās un veicina dzīšanas procesu.

3. Samazina mazasinības risku

Mazasinība jeb anēmija ir slimība, kas rodas sarkano asins ķermenīšu trūkuma dēļ. To var pārvarēt iekļaujot uzturā pomelo. Pētījumi liecina, ka pomelo esošais C vitamīns palīdz organismā uzsūkties dzelzij. Šī procesa laikā veidosies sarkanie asins ķermenīši, tādējādi novēršot anēmiju.

 

Lai lasītu tālāk, šķir otru lapu!

Pievienot komentāru