18-gadīga meitene vienā bikini 1979.gadā peldus aizbēga no PSRS. Kā viņa dzīvo pēc 41 gada


Cilvēkiem Padomju Savienībā, kas dzīvoja aiz “dzelzs aizkara”, Rietumi bija kā aizliegtais auglis – noslēpumains un kārdinošs. Vēsturei zināmi daudzi bēgšanas gadījumi no sociālistiskās valsts. Pārsvarā tie bija zinātnieki, aktieri, rakstnieki – visi tie, kam padomju vara neļāva brīvi dzīvot.

Starp viņiem bija arī viena pavisam jauna meitene Liliāna Gasinska. Viņa starp visiem bēgļiem visvairāk izpelnījās slavu ne ar saviem sasniegumiem, bet gan ar savu skaistumu.

Kā viss sākās
Liliāna Gasinska piedzima radošā aktrises un muzikanta ģimenē. Vecāki domāja, ka meita ies viņu pēdās. Taču meitene pēkšņi izlēma iestāties Odesas jūrasskolā. Patiesībā viņa nopietnībā pat nedomāja strādāt uz kuģa. Viņas jaunajā galviņa bija nobriedis viltīgs plāns: iekārtoties uz kuģa par oficianti un aizbēgt uz Rietumiem.

18 gadu vecumā Liliāna īstenoja savu plānu. Kruīza kuģis, uz kura viņa strādāja, bija ceļā uz Sidneju. Dienu pirms piestāšanas krastā meitene nolēca no kuģa vienā bikini un peldus devās līdz Austrālijai. Drosmīgo meiteni nebiedēja pat šajās vietās mītošās haizivis.

Panākt bēgli!

Meitene peldēja gandrīz 40 minūtes un savainoja potīti. Tikusi krastā, viņa lauzītā angļu valodā sauca palīgā un lūdza aizvest viņu uz policiju. Liliāna baidījās, ka viņai sāks dzīties pakaļ un aizvedīs atpakaļ uz Padomju Savienību – valsti, kurā bija šausmīgs deficīts un nenormālas rindas.

Tik tiešām, kad uz kuģa atklāja meitenes pazušanu, Austrālijas varas iestādēm nekavējoties tika pieprasīts izdot padomju pilsoni. Taču Liliāna jau bija paguvusi sniegt interviju “Daily Mirror” žurnālistiem, kas viņu paslēpa drošā vietā. Nevarēja taču laist garām tādu sensāciju!

Meitene pateicībā pastāstīja žurnālistiem daudz interesanta: kā viņa neieredz padomju režīmu, propagandu un komunistiskos melus. Ka viņas sapnis ir dzīvot Austrālijā.

Dzīve Rietumos

 

Liliānai izdevās apmesties savā sapņu zemē, un jau pēc pāris nedēļām viņai aizsākās romāns ar avīzes fotogrāfu. Meitene bez apstājas sniedza intervijas, pat pozēja bez peldkostīma žurnālam “Penthaus”, par ko saņēma 15 tūkstošus dolāru.

Liliāna strādāja par dejotāju, seriālu aktrisi, dīdžeju, vārdu sakot, taisīja radošu karjeru.

TURPINĀJUMU LASIET NĀKAMAJĀ LAPĀ:

Pievienot komentāru