5 zaļumu veidi, ko viegli izaudzēt uz palodzes

Pētersīļi
Pētersīļu zaļumus mājas apstākļos var izaudzēt divejādi: gan iesējot sēklas, gan no sagatavotiem dēstiem. Vienkāršāk, protams, ir iestādīt jau gatavus dēstus, ko var nopirkt dārzeņu veikalos.
Šim mērķim derēs vidēja izmēra pētersīļu dēsti (svars 30-60g) bez savītuma pazīmēm. Un noteikti jābūt saglabātam augšējam pumpuriņam –par daudz apgriezti dēsti ražu nedos.
Ja pētersīļus ir vēlēšanās audzēt no sēklām jāņem vērā, ka augam ir vajadzīgs labs apgaismojums, bet sēklas dīgst diezgan lēni.
Pētersīļi samērā labi panes aukstumu, tāpēc tos droši var audzēt uz palodzes. Arī pret mitrināšanu šis augs nav īpaši prasīgs – tas jālaista pēc vajadzības un apstākļiem telpā.

Maurloki
Šim kultūraugam būs nepieciešama neliela iepriekšēja sagatavošana: lai visu ziemu ievāktu ražu, rudenī nepieciešams sagatavot stādīšanas materiālu.Nelielus maurloku saišķīšus izrok, un, nogriežot lokus, sastāda kastēs vai podiņos, uzglabā pagrabā vai uz balkona.
Ziemā traukus ar lokiem pēc nepieciešamības ienes siltā telpā un noliek tuvāk gaismai. Paši lociņi maurlokiem ataug ātri, tos var raut pa vienam vai nogriezt visus kopā. Garša tiem ir maigāka nekā sīpollokiem. Parasti, audzējot maurlokus mājas apstākļos,ražu no viena auga var novākt divreiz.
Maurloki ir ļoti jūtīgi pret mitrumu – ja tā ir par maz, lociņi kļūst raupji, garša kļūst rūgtena, un tie pārvēršas kātos.

Izdarām secinājumus
Var, protams, eksperimentēt un mājas apstākļos mēģināt izaudzēt redīsus, dilles, burkānus utt. Tomēr šie 5 kultūraugi stāv mūsu saraksta augšgalā, lai vai kādi eksperimenti netiktu veikti. Šeit izšķirošā nozīme ir tam, ka audzēšana ir vienkārša , un šie augi nav īpaši prasīgi.Tāpēc vislabākie augi mājas dārziņam ir tie, kurus pa spēkam izaudzēt ikvienam.

COMMENTS

Pievienot komentāru