Nemet ārā mandarīnu mizas – 7 vērtīgākās to īpašības

Kuram gan negaršo mandarīni? Tādu cilvēku noteikti ir ļoti maz. Turklāt ir sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kas pilnīgi noteikti nav iedomājams bez mandarīnu smaržas!

Šis ir laiks, kad mandarīni ir patiešām ļoti iecienīti un mēs tos baudām gandrīz katru dienu, taču tikai retais ir aizdomājies par to, cik vērtīgas ir mandarīnu miziņas, kuras mēs esam raduši mest ārā. Mandarīnu miziņas satur ēteriskās eļļas, organiskās skābes, pektīnvielas, fitoncīdus, karotinoīdus, C un A vitamīnus lielā daudzumā, kā arī antioksidantus, tāpēc izmest ko tādu ārā ir neprāts!

Lasi vēl: Vērtīgākās ananāsu īpašības; paaugstina imunitāti un uzlabo redzi!

1. Meteorisma un disbakteriozes gadījumā

Katram ēdienam mēģiniet pievienot žāvētas mandarīnu miziņas. Piemēram, auzu pārslu biezputrai, biezpienam utt. Pilnīgi pietiek ar 1 tējk. kaltētu mandarīnu miziņu pulvera veidā.

 

2. Bronhīta gadījumā

2 ēdamk. izkaltētu mandarīnu miziņu aplej ar 1, 5 glāzi verdoša ūdens. Apmēram 5 minūtes sautē uz lēnas uguns, pēc tam stundu ļauj šim līdzeklim nostāvēties, nokāš. Lieto pa 1/2 glāzei uzsildītā veidā 2-3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas.

3. Sausa klepus gadījumā un imunitātes stiprināšanai

2 ēdamk. izkaltētu mandarīnu miziņu aplej ar glāzi ūdens, atstāj uz nedēļu nostāvēties kādā tumšā vietā. Nokāš un 20 pilienus šīs tinktūras izšķīdina nelielā daudzumā verdoša ūdens. Dzer 3 reizes dienām pirms ēšanas.

4-1

4. Saaukstēšanās, gripas un klepus gadījumā kā inhalācija

Sauju kaltētu, sasmalcinātu mandarīnu miziņu pārlej ar verdošu ūdeni un 10-15 minūtes elpo tā tvaikus. Veselības stāvokļa uzlabošanās būs vērojama jau nākamajā dienā!

5. Nagu sēnītes gadījumā

2 reizes dienā iemasējiet nagos mandarīnu miziņu uzlējumu (sk. 3. punktu).

tangerine-dream-3

6. Nervu sasprindzinājuma un stresa gadījumā

Sasmalciniet mandarīnu miziņas, ieberiet to pulverīti dabīga auduma maisiņā un turiet pie gultas.

7. Paātrinātas sirdsdarbības un bezmiega gadījumā

Šķipsniņu sasmalcinātu mandarīna miziņu pievienojiet tējai – tas piedos brīnišķīgu aromātu un būs labs ārstnieciskais papildinājums!

Pievienot komentāru