Kaut kas veselīgs ne vienmēr ir kaut kas sarežģīti pagatavojams. Auzu pārslas burciņā ir ļoti vērtīgs un barojošs ēdiens, ko tu vari pagatavot vienā acu mirklī!
Šis ēdiens ir ideāli piemērots tiem, kuri nevar ciest karstās auzu pārslu putras. Šādu burciņu tu noteikti vari ņemt līdzi gan uz darbu, gan uz treniņu, kā arī to ir ļoti ērti uzglabāt, jo ledusskapī tu to vari turēt trīs dienas! Tajā ir daudz olbaltumvielu un kalcija, kā arī tu vienmēr vari pievienot jaunas sastāvdaļas!
Šādu putriņu sasaldētu var uzglabāt pat veselu mēnesi, tāpat to var lietot arī siltā veidā, uzsildot mikroviļņu krāsnī!
Lasi vēl: Auzu pārslu putras vērtīgākās īpašības – regulē cukura līmeni asinīs un palīdz notievēt!
Auzu pārslas ar mandarīniem un apelsīniem
Sastāvdaļas:
- 1/4 glāzes auzu pārslas;
- 1/3 glāzes piena;
- 1/4 glāzes jogurta bez piedevām;
- 1 ēd. k. apelsīnu ievārījuma;
- 1. tēj. k. medus;
- 1/4 glāzes notīrītu un sagrieztu mandarīnu.
Pagatavošana:
Saliec burciņā visas sastāvdaļas un samaisi tās. Uzliec vāciņu un ieliec uz nakti ledusskapī. Šādu ēdienu var glabāt līdz pat trim dienām. Pirms ēšanas – atdzesē!
Auzu pārslas ar banāniem un kakao
Sastāvdaļas:
- 1/4 glāzes auzu pārslas;
- 1/3 glāzes piena;
- 1/4 glāzes jogurta bez piedevām;
- 1 ēd. k. kakao pulvera;
- 1 tēj. k. medus;
- 1/4 glāzes sagrieztu banānu.
Pagatavošana:
Ieliec burciņā auzu pārslas, pienu, jogurtu, kakao pulveri un medu. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisi. Pēc tam pievieno banānus un akurāti samaisi. Uzliec vāciņu un uz nakti ieliec ledusskapī. Pirms ēšanas – atdzesē! Ledusskapī var uzglabāt divas dienas.
Lasi vēl: 9 vērtīgākās avokado īpašības; samazina svaru un uztur normālu cukura līmeni asinīs
Auzu pārslas ar āboliem un kanēli
Sastāvdaļas:
- 1/4 glāzes auzu pārslas;
- 1/3 glāzes piena;
- 1/4 glāzes jogurta bez piedevām;
- 1/2 tēj. k. kanēļa;
- 1 tēj. k. medus;
- 1/4 glāzes ābolu biezeņa vai svaigu ābolu gabaliņi.
Pagatavošana:
Ievieto burciņā visas sastāvdaļas un samaisi. Uzliec vāciņu un uz nakti ieliec ledusskapī. Var uzglabāt līdz divām dienām. Pirms ēšanas – atdzesē!
Auzu pārslas ar ķiršiem un šokolādes gabaliņiem
Sastāvdaļas:
- 1/4 glāzes auzu pārslas;
- 1/3 glāzes piena;
- 1/4 glāzes jogurta bez piedevām;
- 1 tēj. k. medus;
- 1/2 tēj. k. vanilīna;
- 1 ēd. k. sīki sagrieztas tumšās šokolādes;
- 1/4 glāzes sagrieztu ķiršu (svaigi vai saldēti).
Pagatavošana:
Saliec visu burciņā un samaisi. Uzliec vāciņu un ieliec uz nakti ledusskapī. Var uzglabāt līdz 3 dienām. Pirms ēšanas – atdzesē!
Izņem no ledusskapja un atdzesē.Līdz šim domāju ka izņemot no ledusskapja ir jāuzsilda.Tā jau burvīgas receptes.
Es par to pašu, kas ir jāatdzesē!
Tiešām….kas tur vēl jāatdzesē??????????????
Tulkotāji gan jau atkal ko sajaukuši..
Bet tā jau nav ne vainas..
Pieļauju iespēju, ka ar to ir domāts- neēd aukstu, bet uzgaidi, līdz nedaudz “atlaidīs”.. bet tā īsti līdz galam arī pārliecināta neesmu.
Nja auzu pārslas neuzvārītas!?
Protams ka nevārītas. Vai tad Musli kāds vāra? 😀
Patiesi slinkajiem tas ir par sarežģīti> :))))))
Recepte laba, jāizmēğina! 😃
Jauki jau ,tikai auzu pārslas ir barojošas, glikēmijas indeks – 66 proc.