Recepte. Biezpiena sacepums ar bumbieriem un magoņu sēkliņām!

Biezpiens ir ļoti iecienīts pārtikas produkts, turklāt tas ir arī veselīgs un bieži vien tiek izmantots dažādu desertu pagatavošanā. 

Viens no tādiem desertiem – biezpiena sacepums! To pagatavošanas veidi mēdz būs daudz un dažādi, taču reizēm mums tik ļoti gribas pamēģināt kaut ko jaunu, ka mēģinām eksperimentēt ar sastāvdaļām. Tāds ir arī šis gadījums!

Vēlamies piedāvāt kāda bezgala garda biezpiena sacepuma recepti ar bumbieriem un magoņu sēkliņām! Šis deserts sanāk neticami maigs, burtiski kūst uz mēles, turklāt to var pasniegt ar kādu saldo mērci vai mīļāko ievārījumu!

Lasi vēl: Recepte. Bezgala gards bumbieru ievārījums!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 250 g biezpiens;
  • 20 g sviests;
  • 2 ēdamk. cukurs;
  • 2 ēdamk. manna;
  • 1 ēdamk. magoņu sēkliņas;
  • 1 ola;
  • 1 bumbieris.

PAGATAVOŠANA. 

Magoņu sēkliņas pārlej ar verdošu ūdeni un uz 15 minūtēm liek nostāvēties. Pēc tam tās ieber ļoti smalkā sietā vai marlē, lai nosusinās.

Biezpienu sajauc ar mannu, cukuru, olām un sviestu. Sablendē līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Nelielu bumbieru notīra, nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

Biezpiena masai pievieno bumbieru un magoņu sēkliņas.

Ņem cepamo formu, ietauko ar sviestu un apkaisa ar mannu. Liek iekšā biezpiena masu, izlīdzina ar karoti, kas saslapināta aukstā ūdenī.

Cep 30-35 minūtes 180 grādos.

Ļauj sacepumam atdzist, izņem no formas un liek uz šķīvja.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Ābolu sacepums ar mannu!

 

Pievienot komentāru