Pats garšīgākais biskvīts – pamatu pamats jebkuram konditorejas izstrādājumam

Pieredzējušas saimnieces cep biskvītu pēc tehnoloģijas: atdalām olas baltumu no dzeltenuma…

Sastāvdaļas:

4 olas

100 g milti

50 g kakao pulveris

200 g cukurs

0,5 tējkarote cepamais pulveris

Sviests

Pagatavošana:

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumus ievieto ledusskapī, lai tos varētu labāk sakult. Sakuļ olas dzeltenumus ar 100 g cukura.

Olu baltumus sāk kult uz maza ātruma, tad pakāpeniski palielina miksera ātrumu līdz maksimālajai. Turpinot kult, olas baltumam pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru. Kuļ tik ilgi, kamēr tiek iegūta stinga masa, kura nekrīt ārā no bļodas, ja to apgriež otrādi.

Sakultos olas dzeltenumus pievieno baltumiem, akurāti iecilā, uzmanto, lai mīkla nenokrītas. Nelielās porcijās pievieno izsijātus miltus, kakao un cepamo pulveri.

Mīklu ielej formā, kas iesmērēta ar sviestu. Cepamo formu ievieto uz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, un cep 30-40 minūtes. Cepšanas laikā neatver cepeškrāsns durvis. Pretējā gadījumā mīkla saplaks.

Gatavību pārbaudi ar zobu bakstāmo. Karstu biskvītu atstāj formā, pēc tam novieto to uz restēm vai virtuves dēlīša. Pēc tam biskvītu var sagriezt vairākās daļās.

Pievienot komentāru