Kā Ķīna uzveica koronavīrusu


Ķīna, kas pirmā saskārās ar Covid-19, gandrīz nepilnu trīs mēnešu laikā spēja gandrīz pilnībā apturēt slimības izplatību valsts iekšienē. Bezprecedenta pasākumi ietvēra sevī visas Hubejas provinces karantīnu (bet tie ir 65 milj. cilvēku), un hospitāļa celtniecība aizņēma vien 10 dienas.

Pēc varasiestāžu lēmuma tika mobilizēti visi medicīniskie resursi un viss valsts medicīnas personāls. Uhaņai palīgā tika nosūtīts vairāk nekā 330 medicīnisko brigāžu, kuru sastāvā bija 41,6 tūkstoši ārstu.

Izstrādāt pieeju jaunajai slimībai un tās ārstēšanai nācās pilnīgi no nulles. Tāpēc par vienu no vērtīgākajiem informācijas avotiem kļuva pieredzes apmaiņa. Ķīniešu mediķu grupa, kurus sapulcēja Džeka Ma fonds un uz Čžecjanas provinces Universitātes pirmās medicīnas skolas bāzes balstītais fonds “Alibaba” marta beigās jau bija radījusi pasaulē pirmo “Jaunās koronavīrusa infekcijas profilakses un ārstēšanas rokasgrāmatu”.

Grāmatā tās autori dalījās savā pieredzē šīs slimības diagnostikā, ārstēšanā un profilaksē. Pandēmija pārsteidza Ķīnu un arī visu pārējo pasauli, neesot nevienām zālēm ar pierādītu efektivitāti pret COVID-19. Laika trūkuma dēļ mediķi nolēma izvēlēties nestandarta ceļu: izmantot COVID-19 ārstēšanai un profilaksei jau esošos medikamentus, kas tika lietoti citu saslimšanu ārstēšanai, un fiksēt rezultātus.

TURPINĀJUMU LASIET NĀKAMAJA LAPĀ:

Pievienot komentāru