5 lietas par to, kā ir būt bagātam, ko Jūs, iespējams, nezinājāt

Daudziem ir bijis vai joprojām ir sapnis uzvarēt loterijā un vienas nakts laikā kļūt par miljonāru. Liela naudas summa bankas kontā nozīmē, ka Jūs varētu pamest darbu, ceļot pa pasauli un baudīt labāko, ko dzīve var sniegt.

Kurš gan negribētu Ferrari vai pavadīt dienas, sauļojoties uz jahtas Grieķijā?

Lai gan Jūs, iespējams, iedomājaties, ka multimiljonāru dzīve ir pilna ar eksotiskiem galamērķiem un privātajām lidmašīnām, ir dažas lietas, ko Jūs, iespējams, nekad nesavienotu ar bagātu cilvēku, kas var atļauties, iekārot un darīt visu.

Daudzi miljonāri nedzīvo izšķērdīgi

Iespējams, Jūs pārsteigs, ka daudzi miljonāri dzīvo diezgan pieticīgi. Iemesls, kāpēc daudzi miljonāri tā dara, ir tāds, ka viņi izvēlas dzīvot zem saviem līdzekļiem, lai ietaupītu naudu, nevis demonstrētu to pasaulei. Facebook dibinātājs Marks Cukerbergs (Mark Zuckerberg) ir redzēts braucot ar automašīnu Acura, kuras vērtība ir aptuveni 37 000 ASV dolāru, un bieži vien ir redzams džinsos un T-kreklā, lai gan viņa bagātība pārsniedz 98 miljardus dolāru.

Labi tērēšanas paradumi palīdz izdomāt, ko patiesi vēlaties darīt ar naudu. Mēs visi esam dzirdējuši stāstus par loterijas uzvarētājiem, piemēram, tiem, kam patīk spēļu automāti online, kuri pāris gadus ir dzīvojuši grezni, iztērējuši visu laimestu un turpinājuši dzīvot, kā pirms lielā laimesta. Ja vēlaties, lai Jūsu nauda kalpotu ilgi, ir svarīgi to tērēt prātīgi.

Iepazīšanās var būt sarežģīta

Ja cilvēki zina, ka Jums ir nauda, attieksme pret Jums bieži vien var būt atšķirīga, jo īpaši, ja runa ir par randiņiem. Daudzi miljonāri izvēlas uz randiņiem ģērbties pieticīgi un slēpj savu bagātību, lai pasargātu sevi no cilvēkiem ar slēptiem motīviem.

Tas var būt mazliet garlaicīgi

Kad Jums ir jācīnās un smagi jāstrādā, lai nopelnītu naudu, Jūs bieži vien lepojaties ar saviem pūliņiem un izjūtiet gandarījumu par paveikto. Ja esiet bagāts un naudu saņemiet neko nedarot, tai var būt maza nozīme. Bez jēgas dzīve var būt diezgan garlaicīga. Lai arī atpūta pludmalē un margaritas dzeršana izklausās kā sapnis, tā ātri vien zaudēs savu šarmu, ja nejutīsiet jēgu un kaut ko nesasniegsiet.

Visi domā, ka Jūs esiet radīts no naudas

Jā, protams, ja esiet laimējis loterijā, Jūs vēlaties palutināt tos, kurus mīlat un kuri Jums rūp. Taču, tiklīdz Jūs sāciet dot, cilvēki var regulāri gaidīt šādu atbalstu, kas var viegli novest pie tā, ka Jūsu bankas konts atkal būs tukšs. Tas pats arī attiecās uz tiem, kas piedzimuši bagāti vai izveidojuši stabilu biznesu, reizēm vajag izvērtēt, cik prātīgi ir dalīties ar savu veiksmi vai panākumiem.

Jūs variet palaist garām to, kas patiešām ir svarīgi

Jauka automašīna un grezni priekšmeti ir ļoti labi, bet tam ir maza nozīme, ja Jūs nevariet pavadīt dienas kopā ar cilvēkiem, kas Jums ir svarīgi. Daudzi miljonāri pavada vēlās naktis birojā, palaižot garām svarīgus notikumus. Ir svarīgi atcerēties, ka nauda patiešām nav viss, kas dzīvē nepieciešams.

Bieži tiek teikts, ka par naudu nevar nopirkt laimi. Lai gan zināmā mērā tā ir taisnība, nevar noliegt, ka nauda var ievērojami atvieglot dzīvi. Pirmkārt, Jums nekad nebūs jāuztraucas par to, ka nevarēsiet atļauties to, ko vēlaties vai kas Jums ir nepieciešams. Jūs varētu arī ceļot, kur vien vēlaties, bez liekām domām par izmaksām. Jūs varētu arī finansiāli palīdzēt savai ģimenei un draugiem, ja viņiem tas kādreiz būtu nepieciešams. Tomēr būt bagātam ir arī liela atbildība. Jums vajadzētu būt ļoti uzmanīgam ar to, kā tērējiet savu naudu, jo tā var viegli pazust, ja neesiet piesardzīgs. Kopumā būt bagātam ir svētība, kas nav piemērota katram. Ir gan savas priekšrocības, gan arī problēmas.

Pievienot komentāru