Šī auzu pārslu mafina–kūciņas recepte ir lieliski piemērota veselīgām brokastīm, ko viegli pagatavot pat aizņemtās darba dienās.
Pagatavojot kūciņas nedēļas nogalē, tās var uzglabāt saldētavā. Steidzīgām ikdienas brokastīm atliks tik kūciņas izņemt no saldētavas un aptuveni 40 sekundes uzsildīt mikroviļņu krāsnī.
Sastāvdaļas:
- 2 ½ glāze auzu pārslas
- 1 ½ glāze piens ar zemu tauku saturu
- 1 liela ola, viegli sakulta
- 1/3 glāze tīra kļavu sīrupa
- 2 ēdamkarotes rapšu eļļa
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakts
- 1 tējkarote malts kanēlis
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- ¼ tējkarote sāls
- ¾ glāze melleņu (var būt gan svaigas, gan saldētas)
Pagatavošana:
1.solis
Lielā bļodā sajauc auzu pārslas un pienu. Bļodu pārklāj un ieliek ledusskapī vismaz uz 8 līdz12 stundām, līdz lielākā daļa šķidruma ir uzsūcies auzu pārslās.
2.solis
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. 12 mafinu veidnes apstrādā ar cepšanas aerosolu.
3.solis
Pienā izmērcētajām auzu pārslām pievieno sakultu olu, kļavu sīrupu, vaniļu, kanēli, cepamo pulveri un sāli. Ar sagatavoto mīklu piepilda mafina veidnes (aptuveni ¼ no trauciņa). Pa virsu uzliek 1 ēdamkaroti melleņu.
4.solis
Auzu pārslu kūciņas cep 25 līdz 30 minūtes. Pēc tam ļauj atdzist aptuveni 10 minūtes. Ar naža palīdzību kūciņas izņem no veidnēm. Pasniedz siltas.
Avots:www.eatingwell.com