Nav brīnums, ka ābolu pīrāgs ir kļuvis par amerikāņu virtuves simbolu. Viens no pasaulē populārākajiem augļiem lieliski iederas dažādos ceptajos izstrādājumos.
Termiskās apstrādes laikā āboli piesātina mīklu ar mitrumu un aromātu. Un pat nekāds krēms nebūs vajadzīgs! Vienkāršo ābolu pīrāg var pagatavot 10 minūšu laikā. Pēc tam to atliek tikai izcept.
Neliels padoms tiem, kam patīk izteikti ass ābolu aromāts – pīrāga virsu jāpārkaisa ar kanēļa un pūdercukura maisījumu! Var pievienot arī šķipsniņu muskatrieksta.
Sastāvdaļas:
- Olas – 3 gb
- Sviests – 80 g
- Kviešu milti – 300 g
- Āboli – 3 gb
- Piens – 180 ml
- Cukurs – 150 g
- Cepamais pulveris – 5 g
Pagatavošana:
1.Kārtīgi sakuļ olas un cukuru, lai palielinātos masas apjoms.
2.Pēc tam olas/cukura masu sajauc ar mīkstu sviestu. Pievieno pienu, cepamo pulveri un izsijātus miltus. Mīklu kārtīgi samīca.
3. Mīklai pievieno kubiņos sagrieztus ābolus un tad visu masu liek ietaukotā cepešpannā. Pīrāgu cep 35 minūtes 180 grādos.
Šo ēdienu vēl sauc arī par triju ābolu pīrāgu. Un nekas cits nebūs vajadzīgs!
Avots: sovkusom.ru