Ātrais ābolu pīrāgs

Pīrāgs ir ļoti garšīgs, maigs un kūst mutē. Pīrāgs ar āboliem ir ātri pagatavojams. Šādu pīrāgu var gatavot tortes vietā un visi būs apmierināti.

Sastāvdaļas:
Mīklai:
Ūdens – 230g
Sausais raugs – 11g
Olas – 2gb + 1gb (apsmērēšanai)
Cukurs – 70g
Sāls
Eļļa – 2 ēd. kar.
Milti – 600g

Pildījums:
Āboli – 3-4gb
Cukurs – 100g

Uzlējums;
Krējums – 2 ēd. kar.
Cukurs – 1 tējk.

Pagatavošana:
Dziļā traukā lej siltu ūdeni, pievieno 70g cukuru, šķipsniņu sāls, iesit divas olas, eļļu un sauso raugu. Kārtīgi samaisa. Lēnām iesijā miltus un maisa mīklu. Gatavā mīkla sanāk mīksta un nelīp pie rokām. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ”atpūsties” uz 30 minūtēm.


Gatavo pildījumu: nomizo ābolus, izgriež serdi un sagriež šķēlītēs. Galdu kārtīgi nosmērē ar eļļu un liek mīklu. Arī mīklu mazliet nosmērē ar eļļu un izrullē mīklu 2-3mm biezumā. Uz izrullētās mīklas uzkaisa 100g cukura. Ābolu šķēlītes liek uz mīklas trijās rindās un satin mīklu ruletē. Sagriež gabaliņos – ap 10 gabaliņi.


Kēksa formu iesmērē ar eļļu un kārto gabaliņus ar griezuma vietu uz augšu.

Sasmērē ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm. Gatavo pīrāgu nosedz ar šķīvi, apgriež un izņem no formas. Sagatavo uzlējumu – krējumam pievieno cukuru un kuļ, kamēr cukurs izkusis. Liek konditorejas maisiņā un dekorē. Pīrāgu sagriež un pasniedz. Labu apetīti!

COMMENTS

Pievienot komentāru