Austris dalās savā stāstā par to, kā izslimojis COVID- 19

5. Nākotne
Tātad man konstatēja pneimoniju. Šobrīd jau otro rītu nav temperatūras. Kaulus nelauž, sāpju nav. Vienīgais vēl krūtīs jūt tādu saspringumu, bet to tik viegli uz klepu vairs nevar izprovocēt. Un uz vakaru nāk viegla temperatūra ar svīšanu. Labi, ka ir duša un uzreiz var nomazgāties un nomaina gultas veļu.
Pieņemu, ka vēl jātaisa covid tests un tad būs ilgstoša pneimonijas “izdzīšana”. Kur tā notiks vēl jāsaprot, šeit vai mājās.
6. Ieteikumi:
Sev un visiem līdzcilvēkiem.
Visu laiku valkāt masku. Maskas palīdz. Darbā nostaigāju divas dienas “dalot vīrusu”, bet ņemot vēra rīkojumu gan es, gan kolēģi ievēroja masku lietošanu un roku mazgāšanu. Kopumā SPKC kontaktiem norādīju 20 kolēģus ar kuriem biju ciešā ikdienas kontaktā. Šobrīd ir pagājis inkubācijas laiks un NEVIENS kolēģis nav saslimis ar Covidu.
Slimnīcai.
Ir nepieciešami vairāk skaidrojumi, kas notiek, kas tiek domāts un plānots darīt. Piemēram, asins analīzes un urīna analīzes tā arī “pazuda”? Vienīgās asins analīzes ar kurām iepazīstināja mani bija no darba dienas pēc divām dienām no uzņemšanas. Tāpat datortomogrāfija tika veikta uzreiz, bet informāciju par rezultātu ieguvu pēc divām dienām. Mani mierināja, ja būtu, kas slikts pateiktu ātrāk, bet nepārliecina. Un to, ka pie pneimonijas jāguļ uz vēdera jau noteikti varēja pateikt pēc 15 minūtēm, kad tā bija redzama ekrānā.
Infekciju nodaļā katru dienu sanitāri, māsiņas un ārsti riskē ar savu un tuvinieku dzīvību. Viņu darbs ir jānovērtē. Iespējams, nodaļā vajag uz šo brīdi arī psihologu gan pacientiem, gan apkalpojošajam personālam. Man blakus vienu brīdi bija nepateicīgs, neizglītots jaunietis, kam dzīvē nav veicies. Tādi ir jāidentificē un tiem jāpalīdz saprast, kas un kāpēc tiek darīts, jo cilvēks visu laiku bija neapmierināts, izdomāja lietas, kur to nebija.
Ja kas. Ventspils pilsētas dome ar vairākiem partneriem ir iesaistījusies lielā ES projektā “Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas”. Tur viens no projekta rezultātiem būs teleprezences roboti. Reāli redzu to kā iespēju nodrošināt drošu vismaz psihologa konsultāciju neapdraudot speciālista veselību. Tas arī noņemtu laika rāmi un ļautu ilgāk parunāties.
APTURI COVID aplikācija.
Strādā un fiksē kontaktus. Bet neieejot aplikācijā neparādās, ka esi bijis kontaktā! Manuprāt, pat SPKC neuzzin, ka tavā telefonā ir šis paziņojums. Mums mājās bija visiem telefoniem uzlikta šī aplikācija, 3 no mums sazvanīja ātri, jo bijām apskatījuši. Bet mazākā dēla telefonā (norādīju savu telefona nr. saziņai) speciāli neskatījos un gaidīju, kad būs paziņojums. Apnika gaidīt pēc nedēļas un iegāju tur, protams, ka bija fiksēts kontakts. Tad mani ielika slimnīcā un beidzot zvanīja no SPKC, ka esot konstatēts kontakts. Nedēļu par vēlu.
Ģimenes ārstiem.
Vajadzētu ar Covida diagnozi sūtīt slimniekus pēc iespējas ātrāk uz datortomogrāfiju. Iespējams varētu ātrāk sākt ierobežot slimības izplatību plaušās.
Vispār būtu ar lielāku rūpību jāsūta uz covid testu. Man mājās pirmā saslima sieva divas dienas iepriekš. Bija maza temperatūra un neliels klepus. Viņas ģimenes ārste to norakstīja uz rudens vīrusiem, ieteica pagulēt. Tad, kad man pēc divām dienām parādījās temperatūra, tad 6. novembrī tika meklēta iespēja veikt covid testu. Iespēja tika atrasta – pēc brīvdienām 9. novembrī… Mans ģimenes ārsts savukārt gaidīja uz sievas rezultātu.
Paldies par uzmanību!
P.S.
Lūdzu lietojiet maskas, ieturiet distanci un tīriet rokas! Kā redzat, tad darbā visi to ievēro un no manis neviens nav saslimis ar Covidu!
Lūdzu nespēlējiet loteriju un ievērojiet nosacījumus tie var Jums pašam un Jums dārgajiem būt izšķiroši svarīgi!

Pievienot komentāru