Bez mammas palikušajiem dvīņiem Ričardam un Keitai nepieciešama palīdzība ārstēšanās izdevumu apmaksai

Vecāki saviem dvīņiem ir iedevuši skaistus vārdus – Ričards Edžus un Keita Gabriela. Bērniem jau ir 12 gadi, viņi ir ļoti simpātiski un talantīgi. Taču dzemdību traumas dēļ abiem kopš bērnības ir nopietni veselības traucējumi.

Ričards un Keita piedzima priekšlaicīgi, 29. grūtniecības nedēļā. Dzemdības bija ļoti smagas. Ričards nāca pasaulē pirmais, viņš guva smagākas traumas. Pēc 10 minūtēm piedzima Keita. Bērni uzreiz tika ievietoti barokamerā, pēc tam mediķi pieņēma lēmumu pārvest viņus uz bērnu slimnīcu. Ārsti nebija pārliecināti, ka bērni izdzīvos. Māmiņai pat piedāvāja no viņiem atteikties.
Taču vecāki veltīja visus savus spēkus un līdzekļus bērnu rehabilitācijai. Tas nebija viegli, ģimenei pat nācās pārdot dzīvokli, lai iegūtu līdzekļus lielo ārstēšanās izmaksu segšanai. Keitas un Ričarda māmiņa pameta darbu, lai būtu līdzās mazuļiem un nepārtraukti nodarbotos ar viņiem.

Ričarda diagnoze ir bērnu cerebrālā trieka ar spastisko tetraparēzi. Viņš nestaigā, pārvietojas tikai ratiņkrēslā. Taču zēns ļoti cer, ka reiz spēs staigāt pats. Keitas fiziskais stāvoklis ir labāks, taču arī viņai ir bērnu cerebrālā trieka, problēmas ar kustībām un līdzsvaru. Meitene katru dienu nodarbojas ar speciālu vingrošanu, lai stieptu muskuļus. Vēl viņa sapņo iemācīties spēlēt basketbolu.

Savos 12 gados Ričards un Keita ir burvīgi, ļoti prātīgi bērni. Abi mācās 6. klasē. Roku spastikas dēļ Ričards nevar rakstīt, taču ir iemācījies strādāt ar datoru, un skolā jau no pirmās klases viņš visus pierakstus veic uz tā, bet māsa viņam palīdz. Abiem ļoti patīk zīmēt un dziedāt, bet Ričards ar prieku nodarbojas ar dejām ratiņkrēslā, kā arī spēlē tenisu komandā Tennis for EveryoneLV Natālijas Novikovas vadībā. Arī Keita ļoti mīl dejot.

Bērni jau vairākkārtīgi ir piedalījušies organizācijas “Nāc līdzās” rīkotajos labdarības koncertos. Ričards un Keita ļoti lepojas ar foto, kas uzņemts kopā ar prezidentu Vējoni, kurš bija atbraucis sveikt mazos dejotājus koncertā Cēsīs.

Kad Ričardam bija seši gadiņi, viņš devās uz Minhenes klīniku, kur zēnam tika veikta pirmā operācija, lai pagarinātu 19 muskuļus. Apmaksāt to palīdzēja fonds Ziedot.lv. Nākamo operāciju abiem bērniem bija plānots veikt tepat Latvijā. Viņi gaidīja to divus gadus, taču galu galā bija spiesti doties uz Čehijas klīniku. Čehu ārsti operēja Ričardu, vēlreiz viņam pagarinot muskuļus, bet Keitai, par laimi, operācija nebija vajadzīga. “Jūs ļoti cītīgi vingrojat, tāpēc meitenes stāvoklis ir uzlabojies,” teica ārsti.

Un rekomendēja turpināt nodarbības. Pēc otrās operācijas Ričards devās uz centru “Renova” Slovākijā, kur ar viņu divas nedēļas intensīvi darbojās vesela speciālistu komanda. Apmaksāt otro operāciju un rehabilitāciju palīdzēja Bērnu slimnīcas fonds.

Neatlaidīgās ārstēšanās rezultātā šovasar Ričards pirmo reizi savā dzīvē spēja pats piecelties kājās, tāpēc nodarbības obligāti ir jāturpina. Abiem bērniem ir nepieciešama pastāvīga intensīva fizioterapija, kas ļaus stabilizēt un nostiprināt muskuļus, lai nākotnē Ričards varētu pārvietoties ar rolatoru un sākt mācīties staigāt patstāvīgi, bet Keitas solīši kļūtu drošāki.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kā palīdzēt

Pievienot komentāru