Karamelizēti valrieksti

Visi zina, ka valrieksti ir ļoti veselīgi, taču kā izdarīt tā, lai tie garšotu arī bērniem? Šī recepte jums palīdzēs – valrieksti izdodas labāk par jebkuru veikalā pirktu našķi.
Pagatavot valriekstus cukurā ir ļoti vienkārši un ātri un visas sastāvdaļas noteikti atradīsies jūs virtuves arsenālā.
SASTĀVDAĻAS:

  • valrieksti – 2 glāzes
  • ūdens – 50 ml
  • cukurs – 150 g

PAGATAVOŠANA:
Katliņā ieliet ūdeni, piebērt cukuru. Uzvārīt sīrupu.
Pievienot valriekstus un uzgriezt lielāku uguni.
Pagaidīt, kamēr liekais šķidrums novārās, tad katliņu noņemt no uguns un saturu pamatīgi samaisīt, lai cukura sīrups pārklātu riekstus.
Karamelizētos valriekstus izklāt uz folija vai cepamās plāts, lai tie atdziest.
Vislabāk tos pirmo reizi nogaršot tad, kad rieksti pilnībā atdzisuši un cukurs paspējis kristalizēties.
LAI LABI GARŠO!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru