Recepte. Bezgala gards plūmju ievārījums!

Rudens ir gandrīz klāt, un mums pilnīgi noteikti ir jāsāk gatavoties ziemas sezonai, tāpēc ir pienācis laiks gatavot plūmju ievārījumu!

Tieši pēc šī ievārījuma burciņas jūs tieksieties, kad kādā vēsā ziemas vakarā jums pie tējas gribēsies kaut ko ne tik ļoti saldu, bet gan smaržīgu un neparastu! Viss slēpjas tajā, ka šī ievārījuma pagatavošanā tiek izmantots vīns, kas izceļ un papildina plūmju garšu. Noteikti ir vērts pamēģināt!

Vislabāk būtu izvēlēties tumšās plūmes, jo tās ir saldākas, kā rezultātā arī ievārījums būs daudz aromātiskāks un garšīgāks. Ja plūmes ir dzelteni-rozā (tās mēdz būt skābākas), vajadzēs 300 g vairāk cukura un vēl 100 ml vīna.

! Ja kaut kādu iemeslu dēļ jūs nevarat vai negribat izmantot vīnu, varat to aizstāt ar 500 ml ūdens, kam pievienota 1/2 citrona sula.

Lasi vēl: Melleņu krēms – vienkārši, ātri un bezgala gardi! Sajūti vasaras garšu! 

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 1, 3 kg plūmju;
  • 1, 2 kg cukura;
  • 500 ml sausā baltvīna.

Lasi vēl: Ķiršu krēms – īsts vasaras gardums!

PAGATAVOŠANA. 

1. Plūmes sagrieziet uz pusēm, izņemiet kauliņus. Ja plūmes ir pārāk lielas, varat tās sagriezt vēl 2-3 daļās.

2. Apjomīgā un emaljētā katlā no cukura un vīna (vai citronūdens) vāriet sīrupu. Verdošā sīrupā iegremdējiet plūmju gabaliņus un ar koka karoti visu akurāti samaisiet. Nekavējoties noņemiet katliņu no plīts. Uz 3-4 stundām atstājiet nostāvēties.

3. Atgrieziet katliņu uz uguns, ļaujiet ievārījumam sākt vārīties (līdz parādās burbulīši), tad atkal noņemiet no plīts un atstājiet to pilnībā atdzesēties. Atkārtojiet to vēl 3 reizes. Pēdējā reizē turpiniet vārīt ievārījumu līdz tādai konsistencei, kad tas uzlikts uz šķīvja neizplūst tālāk.

4. Lieciet karstu ievārījumu sterilizētās burciņās un aizveriet tās.

Pievienot komentāru