Bukmeikeri: šī gada supersērijā uzvarēs Briedis

Pirmā Pasaules boksa Supersērija pirmā smagā svara kategorijā izrādījās tik veiksmīga, ka turnīra organizatori daudz negaidīja un iekļāva šo svara kategoriju arī otrajā sezonā.

Otro uzaicinājumu uz Supersēriju saņēma arī Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis, kurš šīs sezonas bokseru astotniekā ir pārliecinošs favorīts, norāda sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeri. Cīņa norisināsies ASV Ilinoisas štata pilsētā Čikāgā 10. novembrī.

Briedis ceturtdaļfinālā tiksies ar Vācijas pilsoni, armēņu izcelsmes bokseri Noelu Mikaelianu. Lai arī Mikaelians ir sešus gadus jaunāks nekā Briedis, tāpat kā Briedis savā profesionālajā karjerā piedzīvojis tikai vienu zaudējumu. Mikaeliana izredzes Supersērijā bukmeikeri novērtējuši viszemāk visu dalībnieku vidū, taču tam arī ir loģisks iemesls – nevienam citam bokserim pirmajā kārtā nebūs jāspēkojas ar Briedi.

Mairis Briedis iepriekšējā Supersērijas sezonā apstājās pusfinālā, aizraujošā cīņā piekāpjoties ukrainim Oleksandram Usikam. Boksa sabiedrības aprindās vēl joprojām runā, ka tieši šis pusfināls bija Supersērijas pirmās sezonas kulminācija, kamēr sekojošais fināls starp Usiku un Muratu Gasijevu vairāk bija kā Usika dominances apliecinājums, nevis patiesi intriģējoša cīņa.

Šobrīd Usiks pievērsies daudz lielākiem mērķiem – viņš gatavojas cīņai pret pazīstamo britu Toniju Beljū, kuru cer sakaut un pēc tam jau mest izaicinājumu pasaules labākajiem smagsvariem ar Entoniju Džošua priekšgalā. Šīs cīņas vērtība jau varētu būt vairāku desmitu miljonu eiro vērta.

Briedim ar šo skaisto zaudējumu šis bija vairāku solu kāpums atpakaļ, savas akcijas īpaši neuzlabojot arī jūlijā, kad tikai pēc punktiem pieveica mazpazīstamo francūzi Delorjē. Tāpat savus jautājumus radījusi menedžera maiņa – ilggadējā pārstāvja Ala Siestas vietā Briedi tagad pārstāv Supersērijas organizatori brāļi Zauerlandi, un nelāgu pēcgaršu atstāja arī Siestas publiskie izteikumi, paužot neapmierinātību par nekorekto menedžeru maiņu. Publiski izskanējuši arī draudi par attiecību kārtošanu tiesu ceļā. Taču nekas no tā nemaina faktu, ka Briedis ar brāļu Zaurlandu gādību par savu vietu Supersērijas otrajā sezonā varēja nesatraukties. Uzaicināto dalībnieku sastāvs šoreiz nav tik spilgts kā pirmajā sezonā, galu galā, iztrūkst abu finālistu – Usika un Gasijeva. Savukārt Supersērijas rīkotāju cerības piesaistīt Beljū dalībnieku vidū jau no paša sākuma izklausījās pēc nepamatotām fantāzijām.

Šīs sezonas dalībnieku astotniekā sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeri īpaši izceļ tieši Briedi. Uz viņa triumfu visā turnīrā tiek piedāvāts koeficients 2.37. Pagaidām gan nav skaidrības, vai Supersērijā tiks noskaidrots arī šīs svara kategorijas universālais čempions, jo visas četras čempiona jostas joprojām ir Usika īpašumā. Par sīvāko Brieža konkurentu bukmeikeri savās boksa prognozēs norāda kubieti Junieru Dortikosu, kurš iepriekšējā sezonā arī tika līdz pusfinālam un sava iespaidīgā sitienu spēka dēļ izpelnījies iesauku „Nokautu doktors”. Viņa triumfa koeficients ir 3.25. Nevienam citam Supersērijas bokserim tas nav mazāks par 8.00, taču tik augsts koeficients nenozīmē, ka polis Kšištofs Glovackis un amerikānis Endrjū Tabiti nebūs ļoti bīstami pretinieki jebkuram.

“Betsafe” ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem pasaulē ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. “Betsafe” zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. “Betsafe” darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. “Betsafe” atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi.

Pievienot komentāru