CDC ir nosaucis, kādas sekas koronavīruss atstāj uz jauniem cilvēkiem


ASV Slimību un profilakses kontroles centrs (CDC) ir veicis pētījumus 13 štatos, lai noskaidroti, cik ātri pārslimojušajiem pazūd koronavīrusa simptomi. Pēc aģentūras Reuters publicētajiem aptaujas rezultātiem jauniem cilvēkiem, kuriem nav nevienas hroniskas kaites un kuri kopumā ir veseli, pat pie vieglas COVID-19 formas var būt nepieciešamas nedēļas, lai atjaunotos.

Pētījuma gaitā tika aptaujāti 292 ar COVID-19 pārslimojuši amerikāņi. No tiem 274 pat divas vai trīs nedēļas pēc izrakstīšanās turpināja izjust vienu vai vairākus infekcijas simptomus. Starp respondentiem, kuri ilgstoši atjaunojās pēc slimošanas 26% izrādījās cilvēki vecumā no 18-34 gadiem. Starp vecākiem pacientiem to skaits arī bija ievērojams. Par ilgstošu atveseļošanos ir ziņojuši 32% izveseļojušos vecuma grupā no 35-49, kā arī 47% to cilvēku, kam pāri 50.

Eksperti noskaidroja, ka pat jauni cilvēki, kam agrāk veselības problēmu nav bijis, pēc koronavīrusa atjaunojās nedēļām ilgi, pat ja tas bija noritējis vieglā formā. Visbiežāk šie pacienti sūdzas par nogurumu, klepu un aizdusu. Tieši tādēļ speciālisti aicina turpināt nēsāt maskas un biežāk mazgāt rokas, lai pasargātu sevi no inficēšanās.

Nedaudz agrāk Vācijas zinātnieki noskaidroja, ka koronavīrusa izplatību veicina kondicionieru darbība.

Pievienot komentāru