Nosauktas 5 pazīmes, kas liecina, ka cilvēks ir pārslimojis slimību, to nemaz nezinot


Lielbritānijas Oksfordas universitātes zinātnieki ir paziņojuši, ka cilvēki varēja sākt slimot ar jauno koronavīrusu jau ilgi pirms tam, kad oficiāli par to tika ziņots.

Ārsti ir veikuši aptauju starp vairākiem tūkstošiem jaunā vīrusa slimnieku un izdalījuši piecus galvenos simptomus, kas raksturīgi visiem inficētajiem. Kā pirmo zinātnieki nosauc ožas un garšas zudumu kā galveno simptomu. Par to ir paziņojuši 59% ar COVID-19 pārslimojušo.

Hārvardas medicīnas skolas zinātnieki ziņo, ka daudzas šūnas degunā satur olbaltumvielas, kuras jaunais koronavīruss skar vispirms, un infekcija nonāk organismā.

Tāpēc cilvēki, kam ir parādījies šāds simptoms, ir galvenie vīrusa pārnēsātāji. Viņi neapzinās, ka ir inficēti, bet inficē ar vīrusu apkārtējos.

Kā otrā pazīme tiek nosaukta sāpes vēderā, jo tās var liecināt par pneimonijas skartās plaušu lejasdaļas bojājumu. Par trešo pazīmi atzīta diareja, kas attīstījās daudziem slimniekiem Ķīnas Uhaņā.

Vēl viens simptoms ir viegls folikulārs konjuktivīts: asinīm pielijušas acis, dedzināšana, strutu krāšanās, nieze acīs. Un pēdējā pazīme – nogurums. Tas ir simptoms, ja pacientam tas nav normālais ikdienas stāvoklis.

Pievienot komentāru