Diētiska torte “Putna piens” – Uz 100 g – 78 kalorijas

Olbaltumvielas – 9,18. Tauki – 1,5. Ogļhidrāti – 6,68.

Sastāvdaļas:

  • 4 olu baltumi
  • 2-3 ēdamkarotes kakao
  • 2 ēdamkarotes vājpiens
  • 2 ēdamkarotes citronu sula
  • 30 g želatīna
  • Stīvija

Pagatavošana:

  1. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Pievieno stīviju, akurāti pielej citronu sulu. 20 g želatīna aptuveni stundu turēt ūdeni, tad uzsildīt un viegli izkausēt. Pēc tam ļoti uzmanīgi un lēnām pielej olas baltumam, vienlaicīgu kuļot.
  2. Vari kakao aptuveni 5 minūtes, lai tas nedaudz sabiezētu. 10 g želatīna iepriekš stundu noturi ūdeni, tad karsē un pielej kakao.
  3. Kakao iestrādi ielej kūkas formā, ļauj viegli “savilkties” ledusskapī, pēc tam uzklāj pa virsu olas baltuma kārtu. Ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm, pēc tam viegli uzsildi atlikušo kakao un uzlej kūkas beidzamo slāni. Ievieto ledusskapī uz stundu vai ilgāk. Pirms pasniegšanas gatavo desertu apgriez otrādi.
Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru