Domāju – klimakss, bet izrādījās – grūtniecība


50-gadīgā vecmāmiņa un četru bērnu (tajā brīdi) māte bija pārliecināta, ka viņai ir iestājusies menopauze. Tikai 26.grūtniecības nedēļā viņa uzzināja, ka gaida mazuli. Un, ka visiem simptomiem, kurus viņa izjuta pēdējā pusgada laikā, nav nekāda sakara ar klimaksu.

“Ir dzirdēts daudz stāstu par nejaušu grūtniecību. Es vienmēr esmu domājusi – kā gan sieviete var nezināt, ka ir stāvoklī? Es biju patiesi pārsteigta, kad tas notika ar mani.”

Par vecākiem jau piekto reizi kļuva amerikāņi Mišela (50) un Džerijs (47) Holli. 2018.gada 27.decembrī viņiem piedzima gluži vesels mazulis. Puisēnu nosauca par Greisonu.

Džerijs ir sarkankoka speciālists, bet Mišela – mājsaimniece. Ģimenei ir sava māja Neipelsā. Četru bērnu vecāki bija plānojuši vairāk ceļot, tikai gaidīja, kad paaugsies jaunākā meita, lai varētu sākt dzīvot sev. Mišelas grūtniecība nebija plānota un kļuva par gluži negaidītu pārsteigumu visiem.

2017.gadā ārsts pateica Mišelai, ka viņai ir iestājies klimakss. Mēnešreižu viņai nebija jau vairāk kā gadu. Viņa īpaši nepieņēmās svarā, nebija arī rīta nelabumu, ko Mišela atceras no iepriekšējām grūtniecībām.

Piecu mēnešu garumā Mišela izjuta neparastas sāpes vēderā, bet domāja, ka tās ir klimaksa vai sarkanās vilkēdes izpausmes. Ar šo autoimūno saslimšanu Mišela cīnījās jau 10 gadus.

Tas bija tik ilgi, kamēr Mišela saprata, ka tas ir kaut kas cits, un nopirka grūtniecības testu.

Kā gan viņa palika stāvoklī 50 gados?
Pirms sieviete sasniedz menopauzi, paiet ilgāks laiks, ko sauc par premenopauzi. Šim “pārejas stāvoklim” raksturīgas neregulāras mēnešreizes un karstuma viļņi. Klimakss iestājas gadu pēc pēdējām mēnešreizēm. Šajā etapā sieviete vairs nevar palikt stāvoklī.

Mišela teica, ka menstruāciju viņai nav bijis jau vairāk nekā gadu. Kā viņa saprata vēlāk, tas tāpēc, ka viņa jau bija stāvoklī. Mišelas gadījumā, visticamāk, tikusi apaugļota viena no pēdējām olšūnām tieši pirms klimaksa iestāšanās.

Priekšlaicīgas dzemdības

Mišela un Džerijs pat nedomāja pārtraukt grūtniecību. Mazulis – tā ir Dieva dāvana. Bija bažas gan par Greisona, gan Mišelas veselību, ņemot vērā viņas vecumu, vilkēdi, paaugstināto asinsspiedienu un vēlīnu grūtniecības atklāšanu.

Tika rekomendēts ķeizargrieziens un agras dzemdības, lai samazinātu Mišelas sirds apstāšanās un krampju risku.

Greisons nāca pasaulē nedaudz pirms laika – 35.grūtniecības nedēļā ar svaru 3260g. Pēc piedzimšanas mazulis pārcieta miega apnoju, kā arī parādījās paātrināta sirdsdarbība. Puisēns 12 dienas atradās intensīvās terapijas nodaļā ārstu uzraudzībā.

Pēc 2 nedēļām mazuli un māmiņu izrakstīja no slimnīcas. Ar veselību abiem viss ir labi.

Greisonam jau ir 2 mēneši, un vecāki saka, ka ir kļuvuši jaunāki. Mazulis ir mierīgs, raud ļoti reti. Viņa iemīļotie vaļasprieki ir ēšana un gulēšana.

Lai gan Mišela nebija gaidījusi bērnu šajā vecuma posmā, viņa uzskata, ka viņai ir ļoti paveicies. Daudzas sievietes viņas vecumā maksā bargu naudu, lai varētu tikt pie bērniņa ar EKA procedūras palīdzību, bet viņai to izdevās izdarīt pa vecam. Maijā piecu bērnu māmiņai paliks 51.

Pievienot komentāru