Fotorecepte. Banānu bulciņas – bezgala aromātiskas!

Maiga un gaisīga mīkla, izteikts kanēļa aromāts, saldi banāni un krēmīga glazūra… tev noteikti šīs bulciņas jāpagatavo! 

Našķoties pilnīgi noteikti vajag ar mēru, pretējā gadījumā var iedzīvoties dažādās kaitēs, taču pa retam viss ir atļauts… arī šīs bezgala gardās bulciņas ar banāniem un kanēli! To aromāts vien jau ir spējīgs uzlabot noskaņojumu, taču tās ir ne tikai bezgala aromātiskas un gardas, bet arī patiešām labi izskatās!

Lasi vēl: Recepte. Magoņu pīrāgs – īsts garšas baudījums!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 420 g kviešu milti;
  • 260 ml piens;
  • 2 banāni;
  • 11 g sausais raugs;
  • 200 g sviests;
  • 1 ēdamk. kanēlis;
  • 100 g cukurs;
  • 0,25 glāze valrieksti;
  • 200 g pūdercukurs;
  • 1 šķipsniņa sāls;
  • 0,25 tējk. krustnagliņas.

PAGATAVOŠANA.

230 ml piena izkausē 3 ēdamkarotes sviesta. Jāuzmanās, lai masa nesāk vārīties. Pienam ir jābūt siltam. Pievieno raugu un uz 10 minūtēm atstāj. Pēc tam pievieno ēdamkaroti cukuru, šķipsniņu sāls. Visu rūpīgi samaisa.

Pievieno 150 g miltu, samaisa. 1 banānu saspiež ar dakšiņu un arī pievieno maisījumam. Lēnām pievieno atlikušos miltus, visu vēlreiz rūpīgi samaisa. Mīklai ir jābūt lipīgai.

Uz galda uzber nedaudz miltu un samīca mīklu. Liek bļodā, apklāj ar dvieli un atstāj siltā vietā uz stundu.

No mīklas izrullē plānu četrstūri.

Izkausē atlikušo sviesti, apsmērē mīklu. Apkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem, kanēli un krustnagliņām. Banānu sagriež plānās ripiņās un izkārto uz mīklas.

Izveido ruleti, sagriež to aptuveni 8 daļās. Cepamo pannu ieziež ar sviestu, lai bulciņas nepiedegtu.

Cep 180 grādu temperatūrā 50 minūtes. Līdz tās kļūst zeltainas.

Mazā katliņā izkausē 3 ēdamkarotes sviesta, pievieno 2 ēdamkarotes piena un pūdercukuru. Ja glazūra sanāk pārāk bieza, pievieno vēl pienu. Ar gatavo glazūru aplej bulciņas.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Fotorecepte. Bulciņas ar vārītā krēma pildījumu – brīvdienu rītiem!

Pievienot komentāru