Lai gan no konditorejas izstrādājumiem vajadzētu atturēties, pa retam sevi palutināt drīkst, pagatavojot kaut ko saldākai dzīvei!
Šādiem brīžiem piedāvājam ļoti gardu bulciņu recepti, kuru ir izdomājuši franču konditori. Pagatavošanas process nav no tiem ātrākajiem, taču tas nav nekas sarežģīts, turklāt iznākums būs tā vērts!
Lasi vēl: Recepte. Gatavojam glazētos biezpiena sieriņus pašu rokām!
SASTĀVDAĻAS:
- 600 g kviešu milti;
- 550 ml piens;
- 7 g sausais raugs;
- 220 g cukurs;
- 100 g sviests;
- 0,5 tējk. sāls;
- 1 ola;
- 3 olu dzeltenumi;
- 1 šķipsniņa vanilīns;
- 1 ēdamk. citronu sula;
- 30 g ciete;
- 1 tējk. citronu miziņas;
- pūdercukurs pēc garšas.
PAGATAVOŠANA.
250 ml piena (istabas temperatūrā) izšķīdina raugu. Pievieno miltus, 100 g cukura, 50 g mīksta sviesta, sāli un olu. Samīca mīklu un atstāj to uz 1,5 stundu rūgt.
300 ml piena sajauc ar 120 g cukura, cietes, citronu mizām un 2 olu dzeltenumiem. Visu kārtīgi samaisa, liek uz lēnas uguns un noved līdz vārīšanās stadijai. Noņem no uguns, atdzesē, pievieno atlikušo sviestu, vanilīnu un citronu sulu. Visu sakuļ.
Mīklu sadala 15-20 dalās. Katru daļu izrullē 1 cm biezu. Liek karoti krēma un satin bulciņu (sk. attēlus).
Bulciņas liek cepešpannā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Ļauj tām 30 minūtes pastāvēt. Pēc tam tās apsmērē ar olu dzeltenumiem un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm.
Gatavas bulciņas apklāj ar plānu virtuves dvieli, ļauj tām atdzist un pēc tam apkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Recepte. Krēmīgs šokolādes-biezpiena muss – trīs soļi un gatavs!