Fotorecepte. Mājās gatavoti “Twix” gabaliņi – kūst uz mēles!

Lieliska trīsslāņu tortes “Twix” recepte no smilšu mīkla, karameles un šokolādes! Aromātiska un burtiski kūst uz mēles! Noteikti ir vērts pamēģināt! 

Tā ir ne tikai pavisam vienkārši pagatavojama, bet arī bezgala garda, turklāt šīs tortes pagatavošana neaizņems pārāk daudz laika! Garšos gan lieliem, gan maziem!

Lasi vēl: Recepte. Torte “Skudrupūznis”; 10 minūtes un gatavs!

 

SASTĀVDAĻAS.

Mīklai: 

  • 150 g milti;
  • 150 g sviests;
  • 50 g cukurs.

Karameļu kārtai:

  • 115 g sviests;
  • 100 g brūnais cukurs;
  • 150 g iebiezinātais piens;
  • 2 ēdamk. medus.

Šokolādes kārtai:

  • 200 g piena šokolāde.

PAGATAVOŠANA. 

Cepeškrāsni uzregulē uz 175 grādiem un formu izklāj ar cepamo papīru.

Bļodā liek cukuru, miltus un aukstu sviestu, kas sagriezts gabaliņos.

Mīklu uzmanīgi mīca ar rokām, kamēr tiek iegūtas drupačas.

Pagatavoto mīklu izklāj cepamajā formā.

Vienmērīgi izlīdzina un uz 20 minūtēm liek cepeškrāsnī.

Atdzesē.

Kamēr cepas biskvīts, katliņā liek iebiezināto pienu, brūno cukuru, sviestu un medu.

Uz lielas uguns aromātisko masu noved līdz vārīšanās stadijai.

Karameli vāra 5 minūtes, pastāvīgi maisot, kamēr masa iegūst karameles krāsu.

Samazina uguni un vāra vēl 3 minūtes.

Karameli atdzesē līdz istabas temperatūrai. Procesa paātrināšanai katliņu var ielikt aukstā ūdenī, karameļu masu pastāvīgi maisot.

Atdzisušo karameli izklāj uz gatavā biskvīta.

Vienmērīgi izlīdzina karameli un liek ledusskapī, pa to laiku gatavojot šokolādes kārtu.

Bļodā liek šokolādes gabaliņus.

Bļodiņu ar šokolādi liek uz vidējas uguns un silda, kamēr šokolāde pilnībā izkūst.

Gatavo šokolādes masu akurāti un vienmērīgi klāj virsū karameļu maisījuma kārtai un liek ledusskapī (kā minimums uz 2 h).

Torti izņem no ledusskapja un atbrīvo no papīra.

Sagriež gabaliņos un pasniedz. Uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Fotorecepte. Cepumu torte ar “Nutellu”; tikai 15 minūtes un gatavs!

Pievienot komentāru