Siltais ēdiens no sirsniņām un sēnēm podiņā jeb kā pagatavot ļoti garšīgas vakariņas?!
Pašus garšīgākos ēdienus var pagatavot podiņā.
Dodoties mājās, nopirku nedaudz mazāk par 1 kg vistu sirsniņas (700 grami), un nolēmu pagatavot ēdienu podiņā. Viss ir ļoti ātri un vienkārši.
Es nomazgāju un notīru sirsniņas, ātri tās apcepu pannā (burtiski minūti vai divas), iesālu, pārkaisu ar dažām garšvielām. Ieliku podiņa apakšā.
Pa virsu uzliek tāpat viegli apceptus sīpolus un burkānus. Pa to laiku mans vecākais palīgs jau notīrījis 3 kartupeļus, kurus sagriež un pievieno pārējām sastāvdaļām podiņā.
Pievieno nedaudz sāli un piparus. Apcep sēnes un arī tās pievieno jau iepriekš sagatavotajām podiņa sastāvam.
Bļodā ielej glāzi krējuma, pievieno nedaudz sāli, pārkaisi ar zaļumiem, pievieno vēl pus glāzi krējuma, kurš ir sajaukts ar ēdamkaroti cietes.
Uzlej sagatavoto krējuma masu pār podiņa saturu, lai tas to visu noklātu.
Beigās to visu vēl var pārklāt ar rīvētu sieru.
Uzliku podiņam vāciņu un ieliku iepriekš neuzkarsētā cepeškrāsnī, bet temperatūru uzslēdzu uz 180 grādiem.
Pēc noteiktā laika noņēmu vāciņu, bet pašu podiņu atstāju cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm, lai siers kļūtu viegli brūns.
Ēdiens sanāk ļoti aromātisks un garšīgs!