Gardu kūciņu recepte – 2 dienu laikā viena pati apēdu gandrīz 40 gabalus

Profiteroļi ar krakelīnu un maigu vārīto krēmu.

Patiesi gardi!

Mīklai:

Lai pagatavotu 38-40 gabalus, kas gatavā veidā ir 5cm diametrā.

  • 200 g milti
  • 180 g ūdens
  • 100 g sviests
  • Šķipsniņa sāls
  • 300 g olas (CO – 5 gb., C1 – 6 bg)

Krakelīns:

  • 95 g brūnais cukurs
  • 95 g milti
  • 75 g atdzesēts sviests

Vārītais krēms: (šim profiteroļu daudzumam es gatavoju krēma porciju dubultā)

  • 200 ml piens
  • 150 g cukurs
  • 1 ola
  • 1,5 ēdamkarotes milti
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • 180 g sviests

Krakelīna pagatavošana:

Miltus sajauc ar cukuru, pievieno kubiņos sagrieztu sviest. Visu samaisa, veidojot drupatas, beigās izveido vienu mīklas gabalu.

Sagatavo mīklu ievieto starp divām 2 mm biezām cepampapīra loksnēm un izrullē. Mīklu kopā ar papīru ievieto saldētavā.

No gatavās saldētās mīklas izgriež apļus, kas būs vienādi diametrā ar mīklas aplīšiem.

Mīklas pagatavošana:

Bļodā iesit olas un viegli sakuļ.

Katliņā ielej ūdeni, pievieno sviestu un šķipsniņu sāls. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno visus miltus uzreiz un ar lāpstiņu intensīvi samaisa. Maisa, nenoņemot no uguns. Kad šķiet, ka ir jau gatavs, jāmaisa uz uguns vēl 2-3 minūtes, katliņa apakšā jāveidojas garoziņai, un mīklai jāsavācas kamolā.

Kamēr mīkla karsta, to ieliek virtuves kombainā un sāk kult, pakāpeniski pievienojot 1-2 ēdamkarotes olas. Gatavajai mīklai vajadzētu tecēt no lāpstiņas.

Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru, pa virsu liek pagatavotās mīklas aplīšus. Pa virsu uzklāj sasalušos krakelīna mīklas aplīšus un liek cepties līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, “apakšējā” režīmā.

Cep 220 grādos 10 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 180 grādiem un cep vēl 25-30 minūtes.

Atdzisušos profiteroļļus piepilda ar krēmu.

Krēma pagatavošana:

Bļodā sakuļ olu ar cukuru, pievieno pienu, vaniļas cukuru un liek uz lēnas uguns. Nemitīgi maisot, pievieno miltus un sagaida, kamēr krēms sāk vārīties. Tad noņem no plīts un atdzesē. Pievieno mīkstu, iepriekš no ledusskapja izņemtu sviestus un ar mikseri labi sakuļ viendabīgā masā.

Avots: cook-life-fb.ru

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru