Es ļoti mīlu šo torti. Ārēji tā nedaudz atgādina eklēru, bet pēc garšas ir daudz labāka. Noteikti pagatavojiet šo brīnumu. Ģimene prasīs papildporcijas!
Runā, ka šai tortei ir nosaukums “Karpatka”, jo tās ārējais izskatās atgādina Karpatu kalnus. Katru reizi cepot šo kūku, mīkla pacelsies pavisam citā formā. Bet garšīgais un delikātais krēms nevienu neatstās vienaldzīgu.
Ja esi jau iepriekš gatavojies plaucētās mīklas izstrādājumus, tad šo kūku nebūs grūti pagatavot.
Sastāvdaļas mīklai:
- 6 olas
- 100 g sviests vai margarīns
- 1 glāze ūdens
- 1 glāze miltu
- ½ tējkarote cepamais pulveris
- 1/3 tējkarote sāls
Mīklas pagatavošana:
Ielejiet ūdeni emaljētā katliņā un uzlieciet uz uguns. Kolīdz ūdens sāk vārīties, pievieno sāli un margarīnu. Pēc tam akurāti pievieno miltus un, ik pa laikam apmaisot, vāra vēl 2 minūtes.
Noņem no plīts un ļauj atdzist.
Mīklu kuļot ar mikseri, pievieno olas. Pievieno cepamo pulveri.
Mīklu cep uz 1 lielas vai 2 mazām cepešpannām. Ja cepat uz lielas – tad pēc izcepšanas sadaliet kūku uz pusēm.
Cepešpannā ieklājiet cepamo papīru. Ielejiet mīklu un vienmērīgi izlīdziniet.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem un cep 25-30 minūtes. Svarīgi cepšanas procesā neatvērt cepeškrāsni.
Krēma pagatavošana:
- 3 glāzes piena
- 1 glāze cukurs
- 4 ēdamkarotes milti
- 4 ēdamkarotes ciete
- 200 g sviests
- 3 olas dzeltenumi
- Vaniļa pēc garšas
Atsevišķā traukā sajauc 1 glāzi piena un olas dzeltenumus, miltus un kartupeļu cieti.
Katliņā ielej 2 glāzes piena, uzvāra un pievieno cukuru. Samazina uguni.
Katliņam pievieno maisījumu ar cieti. Kārtīgi samaisa un vāra, līdz tiek iegūta bieza masa. Atdzesē un pievieno sviestu. Krēms gatavs.
Kūkas izveide ir ļoti vienkārša.
Mīklu sagriež 2 daļās.
Pirmo kārti apsmērē ar krēmu un pa virsu uzliek otru kārtu!
Ļauj krēmam pa nakti iesūkties mīklā un sacietēt. Kūka gatava!
Avots: cook-life-fb.ru