Garšīgākā skābētu kāpostu recepte – vajadzēs tikai dažas sastāvdaļas!

Ir vērts pamēģināt!

Sastāvdaļas:

  • 2 kg kāposti
  • 400 g burkāni
  • 2 ķiploku daiviņas

Sastāvdaļas marinādei:

  • 150 ml augu eļļas
  • 75 ml 9% etiķa
  • 100 g cukura
  • 2 ēd.k. sāls
  • 3 lauru lapas
  • 5–6 melni pipari
  • 0,5 litri ūdens

Pagatavošana:

1. Sasmalcini kāpostus tev ērtā veidā. Sarīvē ķiplokus, un caur presi izlaid ķiplokus. Samaisi dārzeņus un tam sekojoši tos cieši sapildi burkā. Nav nepieciešams kāpostus spiest ar rokām!

2. Marinādes pagatavošanai vāri ūdeni un pievieno visas sastāvdaļas, izņemot etiķi. Maisi, lai izšķīdinātu sāli un cukuru. Atdzesē un pievieno etiķi.

3. Nokās marinādi caur sietu un tad ielej kāpostos. Atstāj kāpostus istabas temperatūrā. Pēc 24 stundām varēsi baudīt garšīgus un kraukšķīgus kāpostus!

4. Pēc atvēršanas glabā trauku ledusskapī vai citā vēsā vietā. Bet, kā rāda pieredze, šie kāposti netiek uzglabāti pārāk ilgu laiku, jo tie vienkārši tiek ātri apēsti!

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru