Izsludināts konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019”

Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls “Būvinženieris” izsludina konkursu “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019”.

Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Konkursa žūrijas priekšsēdētāja, žurnāla “Būvinženieris” galvenā redaktore Antra Ērgle: “Dalība energoefektīvāko ēku konkursā nav tikai iespēja iegūt balvu kādā no nominācijām. Konkursa lielākā vērtība ir tikšanās ar pieredzes un domubiedriem, jaunas idejas un ierosmes, sarunas ar nozares profesionāļiem, kuri sniegs labu padomu, un galvenais – iespēja pašam kļūt par iedvesmotāju kaimiņu vai draugu mājas atjaunošanai. Visiem kopā mums ir spēks padarīt katram savu un mūsu kopējo māju – Latviju – taupīgāku, tīrāku un skaistāku.”

Pieteikumus konkursam var iesniegt piecās kategorijās:

• Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka;

• Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka – jaunbūve;

• Energoefektīvākā publiskā ēka;

• Energoefektīvākā vienģimenes ēka;

• Energoefektīvākā ražošanas ēka.

Pieteikumus konkursam “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018” aicinām iesniegt līdz 2019. gada 17. maijam, nosūtot tos elektroniski uz e-pasta adresi [email protected].

Konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019” nolikums publicēts konkursa tīmekļa vietnē www.energoefektivakaeka.lv. Papildus informāciju par konkursu var saņemt Ekonomikas ministrijā (kontaktpersona: Inese Bērziņa, [email protected], 67013240).

Konkursa nolikums tika sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” sadarbības partneriem – Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Būvnieku asociāciju, Tehnisko ekspertu asociāciju, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, Rīgas Tehnisko universitāti, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.

Konkursa atbalstītāji ir SIA “Windows Factory”, VentSys, SIA “Paroc”, SIA “Saint-Gobain Celtniecības produkti”, SIA “Knauf”, SIA “Rockwool”, SIA “Robert Bosch”, Attīstības finanšu institūciju Altum”, AS “Latvenergo”, SIA “Sika Baltic”, SIA “Ejot Baltic”, SIA “DAW Baltica”, SIA “VELUX Baltija”, “Kingspan Insulation”, SIA “Tenapors”.

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir laikraksts “Latvijas Avīze”, būvniecības portāli www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv, www.buvbaze.lv un raidījums “Laiks mājai”.

Pievienot komentāru