RSU aicina vidusskolēnus augstskolas solā spicēt runas un saskarsmes prasmes

Liekot lietā improvizācijas teātra tehniku, no 8.marta līdz 14.jūnijam astoņu nodarbību ciklā Runas, saskarsmes un improvizācijas meistarklases Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) piedāvās vidusskolēniem iespēju uzspicēt komunikācijas prasmes un iemaņas.

Šo iespēju jauniešiem sagādājusi RSU Eiropas studiju fakultāte un nodarbības tiks īstenotas bakalaura studiju programmas Politika un politiskā komunikācija ietvaros. Kā norāda programmas vadītājs, RSU lektors Mārtiņš Daugulis, runu, uzstāšanos un saskarsmi jauniešos attīstīs improvizācijas teātra aktieri Kaspars Breidaks, Aiju Urbiņa un Mārtiņš Bitāns, ārsts-psihoterapeits Artūrs Miksons un citi nozares profesionāļi.

“Mēdz teikt, ka mācīties nekad nav par vēlu, tomēr mēs vēlamies uzsvērt, ka nekad nav arī par agru! Tāpēc šo studiju moduli, kas attīsta ļoti būtiskas prasmes, mēs veltām jauniešiem, negaidot, kamēr viņi iestāsies augstskolā. Vidusskolēni nodarbības varēs apgūt pamatus skatuviskās improvizācijas spējās, uzstāšanās un saskarsmes prasmēs, un, to noslēgumā dalībnieki jau krietni drošāk varēs justies jebkurā sarunā, darba intervijā vai paužot savu viedokli jebkurā dzīves situācijā,” uzsver Mārtiņš Daugulis.

Pirmajā nodarbībā jaunieši trenēs skatuviskās uzmanības pamatus, darbu pirms uzstāšanās un “sazobi ar realitāti”, izmantojot improvizācijas teātra tehniku, kas pasaules spicākajās augstskolās bieži tiek izmantota augstskolās. “Gluži tāpat kā bieži piesauktajā Hārvarda Universitātē, improvizācijas prasmju kursi kļuvuši par daļu arī no RSU studiju procesa. Turklāt, universitātei kalpojot kā intelektuālai kopienai, no tā iegūst arī vidusskolēni,” saka šī nodarbību cikla vadītājs M.Daugulis.

Nodarbības ir bezmaksas un tās notiks no plkst.15.30 līdz 17.00 ik pārnedēļas Senāta zālē (RSU galvenajā ēkā Dzirciema ielā 16) šajos datumos: 8. un 22.martā, 5. un 19.aprīlī, 3., 17. un 31.maijā, kā arī 14.jūnijā. Visi jaunieši savu dalību aicināti reģistrēt e-pastā: [email protected]. Apmeklēt iespējams gan visu ciklu, gan atsevišķas nodarbības, taču apliecinājums par apmeklējumu tiks izsniegts tikai tiem jauniešiem, kuri būs bijuši visās nodarbībās.

Pievienot komentāru