Kā atri notievēt? 3 efektīvi soļi, ko pierāda zinātne

Vairums sieviešu nav apmierinātas ar savu figūru, un tieši ar lieko svaru, tāpēc viņu lielākais sapnis ir ātrāk notievēt. Nīsto kilogramu dēļ viņas ir gatavas sēdēt uz visstingrākajām diētām, kas diemžēl liek izjust pastāvīgu izsalkumu un nereti pat dusmas uz aizkaitinājumu. Tie ir galvenie iemesli, kuru dēļ sievietes neiztur un atsāk ēst ar dubultu sparu. Tādēļ dietologi ir nolēmuši šim jautājumam pieiet ļoti uzmanīgi, kā notievēt nebadojoties.

1.Samazināt savā uzturā ogļhidrātus. Svarīgākais solis ceļā uz notievēšanu ir maksimāli savā uzturā samazināt cukuru, cieti un ogļhidrātus. Tad enerģijas gūšanai ķermenis sāks sadedzināt nevis ogļhidrātus, bet uzkrājušos taukus. Pie tam, samazinot ogļhidrātu uzņemšanu, pazeminās insulīna līmenis, pateicoties tam, nieres pārstāj aizturēt šķidrumu, pazūd meteorisms un tūskas. Dietologi uzskata, ka šāda diēta pirmās nedēļas laikā ļauj nomest ap 5 kg, kuros ietilpst tauki un ūdens. Taču arī tas vēl nav viss, ierobežojot ogļhidrātu uzņemšanu, samazinās arī apetīte, un tas nozīmē, ka cilvēks uzņems mazāku kaloriju daudzumu, jo neizjutīs izsalkumu.

2.Ēst olbaltumvielas, augu izcelsmes taukus un dārzeņus ar zemu ogļhidrātu saturu. Tie jālieto 2-3 reizes dienā, un, ja ir vēlēšanās uzkost pēc pusdienām, var pievienot vēl vienu šādu ēdienreizi. Tas tādēļ, ka olbaltumvielas rada sāta sajūtu dienas laikā, pateicoties kam, galvā pazūd uzmācīgās domas par ēšanu, vairs nav vēlēšanās uzkost pirms gulētiešanas. Tāpēc savā ēdienkartē obligāti jāiekļauj liellopu, vistas, cūkgaļa, forele, garneles, olas, pupas, kā arī brokoļi, puķkāposti, spināti, lapu salāti, Briseles kāposti, gurķi u.c. Nevajadzētu aizmirst arī par olīveļļu, kokosu un avokado sviestu.

3.Fiziskā slodze. Tievēšanai ideāli noderēs spēka treniņi trīs reizes nedēļā, kas palīdzēs sadedzināt kalorijas, novērst meteorismu un uzaudzēt muskuļu masu, pie tam zaudējot ievērojamu daudzumu tauku. Ja jums veselība neļauj cilāt smagumus, , var nodarboties ar kardiotreniņiem – soļošanu, skriešanu, velobraukšanu, peldēšanu.

Bez šiem trim soļiem notievēt palīdzēs arī šādi nosacījumi:

Brokastis ar augstu olbaltumvielu saturu
Augļu sulu un saldināto dzērienu izslēgšana no ēdienkartes
Ūdens dzeršana pusstundu pirms ēšanas
Šķīstošo šķiedrvielu lietošana
Tējas vai kafijas dzeršana
Nepārstrādātu produktu lietošana
Lēna ēdiena sakošļāšana
Ikdienas svēršanās
Labs un pilnvērtīgs miegs

Pieturoties pie šāda trīs etapu tievēšanas plāna, pirmās nedēļas laikā var zaudēt ap 5 kg svara, un nav jābaidās no savādās organisma reakcijas uz tievēšanu, daži var izjust vājumu un galvas reiboņus. Tādā veidā organisms atbrīvojas no ogļhidrātiem, lai pēc tam ķertos pie tauku dedzināšanas. Tas visai drīz pāries, un bez svara zaudēšanas uzlabosies veselība kopumā.

P.S. Protams, nevajadzētu sākt ieturēt nekādas diētas, nepakonsultējoties ar speciālistu. Iespējams, ka tieši jūsu organismam kaut kas neder.

Pievienot komentāru