Kēksiņi “Skudrupūznis” – patiess garšas lidojums

Visiem iesakām pagatavot, sanāk ļoti gardi, skaisti un ēšanai ērti! 

 

Sastāvdaļas:

Mīklai (visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā)

  • 2 olas
  • 200 g sviesta
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 500 g miltu (apmēram 4 200 ml tilpuma glāzes)

Krēmam:

  • 1 vārita iebiezinātā piena bundžiņa

 

Pagatavošana

Mīkstu sviestu sakuļ ar pūdercukuru.

Pievienojiet olas, sakuliet.

Miltus samaisiet ar cepamo pulveri, izsijājiet olu-sviesta maisījumā. Izveidojiet mīklu. (Ļoti svarīgi ir ātri samīcīt mīklu, īpaši ilgi to nerīvējot un nemaisot. Ja visu darīt ātri, mīkla sanāks maiga un drupačaina).

No mīklas izveidojiet plāceni, ietiniet to pārtikas plēvē un turiet ledusskapī 30-40 minūtes.

Aukstu mīklu sadaliet gabaliņos, samaliet gaļas maļamā mašīnā (vienmērīgi sadalot mīklas “virvītes”  uz cepamās formas).

Cepiet 20 minūtes 200 grādos (orientējaties pēc jūsu cepamās krāsns). Tiklīdz mīkla kļuva zeltaina, nedaudz samaisiet ‘virvītes’, lai tās labāk apceptos un cepiet vēl 5 minūtes.

Mīklu atdzesējiet, salieciet lielā bļodā un samaliet.

Pievienojiet iebiezināto pienu un kārtīgi samaisiet.

Salieciet gatavo putru formiņās.

Dekorējiet pēc vēlmes.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru