Mutē kūstošs bezē un patīkama, kraukšķīga tortes pamatne – maz pūļu, taču rezultāts ir izcils!
Sastāvdaļas:
Pamatne:
- 90 g auksta sviesta
- 175 g miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 olu dzltenums
- 1 ēdamkarote auksta ūdens
Ķiršu slānis:
- 500 g ķiršu
- 50 g cukura
- 1/2 tējkarotes kukurūzas cietes (pēc velmes)
Bezē:
- 7 olu baltumi
- 140 g pūdercukura (7 ēdamkarotes)
Gatavošanas gaita:
- Pamatnei: savienojiet visas sastāvdaļas, samīciet mīklu. Cieši salieciet mīklu 20 cm lielas formas dibenā. Tad atdzesējiet ledusskapī 30 minūtes. Cepiet 25-30 minūšu garumā līdz zeltaini-brūnai krāsai, tad atdzesējiet.
- Ķiršu slānis: No ķiršiem izņemiet kauliņus, pievienojiet cukuru un vāriet līdz sabiezē un pēc konsistences atgādina iebiezināto pienu. Beigas pievienojiet cieti. (Jūs varat izmantot arī mājas ievārījumu, uzklājiet ievārījumu uz gatavās pamatnes un cepiet 10 minūtes pirms bezē uzklāšanas).
- Bezē: Olbaltumus sakuliet līdz noturīgai masai, pievienojiet cukuru un skauliet vēl dažas minūtes līdz masa ir spīdoša. Tad sadaliet bezē uz ievārījuma slāņa, cepiet 10 minūtes 175 grādu karstā cepeškrāsnī. Tad izslēdziet krāsni, atstājiet torti krāsnī vēl 10 minūtes, tad izņemiet un atdzesējiet. (Bezē mēdz pielipt pie formas malām, ar sviestu ieziestu nazi uzmanīgi atbīdiet torti no formas malām).
Labu apetīti!