Kraukšķīga uzkoda no lavaša: var gatavot brokastīs, vakariņās vai kā uzkodu

Mūsdienās ir ļoti daudz garšīgu, bet, galvenais, vienkāršu un ātri pagatavojamu ēdienu no lavaša. Piedāvājam ļoti apetelīgu un ļoti sātīgu variantu.

Sastāvdaļas:

  • 1 plāns lavašs
  • 2 marinēti gurķi
  • 350 g kāposti
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • Dilles
  • Ķiploks
  • Majonēze
  • Sāls un pipari

Pagatavošanas process:

Sīpolu sagriež mazos gabaliņos un aplej ar verdošu ūdeni, lai tiktu noņemts rūgtums. Sīpolus verdošā ūdenī tur 10 minūtes, tad nolej ūdeni un no sīpola izspiež lieko ūdeni.

Kāpostu smalki sagriež, burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

Sajauc dārzeņus, pievieno majonēzi, bet ne daudz, lai masa neiztecētu.

Pievieno smalki sagrieztus zaļumus, sāli un piparus.

Lavašu sarullē ruletē.

Sarullēto lavašu sagriež gabaliņos.

Pannā uzkarsē eļļu un lavaša gabaliņus apcep no abām pusēm, līdz tiek iegūta zeltaini brūna krāsa.

Uzkoda sanāk ar kraukšķīgu garozu, ļoti sātīga un garšīga.

Ja jums nepatīk dārzeņu pildījums, tad varat izmantot iepriekš apceptu malto gaļu vai sēnes, sajauktas ar sarīvētu sieru.

Garšīgi sanāk ar sāļo vai saldo biezpienu. Bet šajā gadījumā sakuliet pāris olas un iemērciet tajā lavaša gabaliņus, pirms tos liekat uz pannas. Ola neļaus biezpienam iztecēt cepšanas laikā.

Pievienot komentāru