“Krējuma” kūka – vājprātīgi garda

Mutē kūstoša kūka, kas neprasa lielas piepūles, taču tā ir vājprātīgi garda! Viena no kulinārijas klasikām!

Maigi-krēmīga kūkas garša bez biezpiena pievienošanas un pildījuma, tāpat kā krēma, ir daudz.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 200 ml piena
  • 1-2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sausa rauga
  • šķipsniņa sodas
  • 300 g miltu

Pildījumam:

  • 500 g skābā krējuma
  • 4 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura

 

Gatavošanas gaita:

  1. Izveidojiet mīklu no sastāvdaļām (tikai pienam jābūt siltam!) un atstājiet uz 1 stundu.
  2. Pildījumam – nedaudz sakuliet olas ar cukuru, pievienojiet skābo krējumu un samaisiet līdz viendabīgai masai.
  3. Mīklu sarullējiet aplī, kas būtu lielāks par cepamās formas diametru par 2-3 cm un iespiediet formā tā, lai izveidotos bortiņi.
  4. Uz mīklas izlieciet pildījumu. Mīklas bortiņus salociet.
  5. Cepiet 30-40 minūtes 200 grādu karstumā.

COMMENTS

Pievienot komentāru