Mutē kūstoša kūka, kas neprasa lielas piepūles, taču tā ir vājprātīgi garda! Viena no kulinārijas klasikām!
Maigi-krēmīga kūkas garša bez biezpiena pievienošanas un pildījuma, tāpat kā krēma, ir daudz.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 200 ml piena
- 1-2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ola
- 1 tējkarote sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote sausa rauga
- šķipsniņa sodas
- 300 g miltu
Pildījumam:
- 500 g skābā krējuma
- 4 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
Gatavošanas gaita:
- Izveidojiet mīklu no sastāvdaļām (tikai pienam jābūt siltam!) un atstājiet uz 1 stundu.
- Pildījumam – nedaudz sakuliet olas ar cukuru, pievienojiet skābo krējumu un samaisiet līdz viendabīgai masai.
- Mīklu sarullējiet aplī, kas būtu lielāks par cepamās formas diametru par 2-3 cm un iespiediet formā tā, lai izveidotos bortiņi.
- Uz mīklas izlieciet pildījumu. Mīklas bortiņus salociet.
- Cepiet 30-40 minūtes 200 grādu karstumā.
[…] LASI ARĪ ŠO:“Krējuma” kūka – vājprātīgi garda […]
[…] LASI ARĪ ŠO: “Krējuma” kūka – vājprātīgi garda […]