Lai uztaisītu analīdzes uz COVID-19 jāveic 50 zvanu, jāuzraksta daudz sūdzību. Sašutusi ir kāda sieviete

Lielu sabiedrības uzmanību izpelnījies kāds sociālajā vietnē “Facebook” publiskots ieraksts. Daudz cilvēku dalījušies ar Ievas stāstu, kurā sieviete pauž sarūgtinājumu par to, kādā situācijā nonākusi, vēloties sev un ģimenei veikt Covid-19 testu.

Sieviete raksta:
Mana sūdzība veselības inspekcijai…Labdien! Vēlētos sūdzēties par pēdējo dienu murgaino veselības aprūpes situāciju covid19 sakarā! Dzīvojam ar vīru mājsamniecībā ar četriem bērniem. Pirms piecām dienām sajutu izteiktus covid19 simptomus, 2dienas necēlos no gultas, mocīja galvassāpec, sāpēja muskuļi, bija sāpes krūšukurvī, drudzis un klepus. Tad slikti palika arī vīram. Arī bērni sāka klepot un sūdzēties par galvassāpēm. Nolēmām veikt analīzes, bet ģimenes ārsti, gan manējā, gan vīra, atteica mums nosūtījumus, jo teica, ka neatbilstam kritērijiem – neesam bijuši ārzemēs, neesam hroniski pacienti un nestrādājam noteiktās profesijās. Tā kā nevarējām nosaukt konkrētu personu no kuras varētu būt inficējušies, nosutījumu mums nevarot dot! Varot tikai iedot nosūtījumu uz plaušu rentgenu, ko varot veikt 2.slimnīcā. Sašutumā uzrakstījām rakstu sociālajos tīklos, ka nevaram atļauties maksāt 80eiro par analīzēm.. zvanījām arī slimību kontroles un profilakses centram, kur teicās, ka neko nevar palīdzēt, atsakot, ka statistikai mēs neesam vajadzīgi.

 

Rakstījām arī veselības ministrijai, kuri situāciju esot izskatījuši ministrijā un nodošot ģimenes ārstiem konkrētākus norādījumus, jo vienam no ģimenes tomēr pienākoties analīzes. Pa to laiku slimi devāmies uz otro slimnīcu, tikām līdz tukšajam rentgena kabinetam, bet rentgenu mums atteica, jo rīkojums no augšas esot ambulatoros pacientus neapkalpot arī ar nosūtījumu plaušas nevaram pārbaudīt. Tātad ne rentgena, ne analīzes. Zvanam atkārtoti ģimenes arstiem, draudot sūdzēties inspekcijā.. Izrādās vienu nosūtījumu tomēr varam dabūt.

Pierakstamies caur 8303 uz analīzēm Stradiņu teltī 16:20. Vīrs aizbrauc uz telti jau 16:10, bet priekšā jau citi sašutuši cilvēki, jo ari pierakstījušies uz analīzem, bet telts ciet. Apsargs saka,ka aizvērusies jau ap 15iem. Zvanam uz tālruni pa kuru pieteicamies, tālrunī automātiskais atbildētājs atbild, ka vairs brīvdienās nestrādā. Zvanam uz covid19 informācijas tālruni, mums atbild, lai zvanam uz to pašu tālruni, kurš nestrādā un nezinot, kur vēl Rīgā var nodot analīzes uz covid. Lai zvanam uz gulbja laboratoriju. Gulbja laboratorija saka, ka pie viņiem vairs analīzes nevar nodot un Stradiņu telts neesot viņējā, lai zvanam uz centrālo laboratoriju. Centrālā laboratorija saka, ka tā nav arī viņu telts, ka arī viņi nezin kur vēl var nodot analīzes. Zvanam vēlreiz un covid19 informatīvo tālruni.. viņiem neesot informācijas par analīžu nodošanas vietām un laikiem un viņi nezina kā mums palīdzēt. Veselības inspekcija paziņo, ka arī uz infektoloģijas centru braukt nav vērts, jo tā telts esot priekš neatliekamās palīdzības. Neatliekamā palīdzība paziņo, ka nevar savienot ar analīžu punktiem, tikai atbraukt tad, ja kāds jau gandrīz mirst nost. Visu dienu ļoti slimi ar četriem maziem bērniem tiekam futbolēti no iestādes uz iestādi, neviens nespēj mums veikt analīzes vai atbildēt uz jautājumiem.

TURPINAJUMU LASI NĀKAMAJĀ LAPĀ:

COMMENTS

Pievienot komentāru