Latvijas Mākslas akadēmijā viesosies igauņu mākslinieks Marko Mētams

No 11. – 15. februārim Latvijas Mākslas akadēmijā viesosies pasaulē pazīstamais igauņu mākslinieks Marko Mētams (Marko Mäetamm, 1965). Vizīti organizē Latvijas Mākslas akadēmija sadarbībā ar Eiropas Savienības programmu Erasmus +.

11. februārī plkst. 15.00 korpusē K2 (ieeja no pagalma) Latvijas Mākslas akadēmija aicina visus interesentus apmeklēt Marko Mētama ARTIST TALK “I want to tell you something”.

Marko Mētams ir viens no tiem Baltijas māksliniekiem, kas ir izveidojis starptautiski spožu karjeru. Mākslinieks divas reizes ir piedalījies Venēcijas mākslas biennālē (2003. un 2007. gadā), viņa personālizstādes bijušas apskatāmas Ņujorkā, Londonā, Parīzē un citās mākslas pasaules metrapolēs. Tostarp Mētama personālizstāde 2017. gadā “I’m only streaming” bija aplūkojama arī Rīgā, Laikmetīgās mākslas centrā KIM?

Marko Mētams ir beidzis Igaunijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu, tomēr savas karjeras laikā pievērsies ne tikai grafikas tehnikā realizētiem darbiem, bet arī gleznojis, veidojis lielizmēra komisksus un skulpturālus objektus, ilustrācijas un grāmatas. Mākslinieka darbos risināto tēmu loks ir plašs – ģimenes dzīve, mākslinieka peronība, pasaules politiskās un sociāli ekonomiskās norises. Asprātīgā, sķietami nevērīgā humora izjūta, caur kuru mākslinieks, runā ar skatītāju, ir viņa daiļradi caurvijošs un neatņemems tās elements.

Latvijas Mākslas akadēmijā notiekošās lekcijas laikā Marko Mētams stāstīs par savu mākslinieka karjeru un izaicinājumiem mākslinieka profesijā. Tā būs neatkārtojama iespēja Latvijas topošajiem māksliniekiem un citiem interesentiem uzzināt mākslinieka karjeras gaitu un nozīmīgākos pagrieziena punktus, kļūstot par atpazīstamu un pieprasītu mākslinieku arī ārpus Igaunijas robežām. Savukārt, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras studentiem Marko Mētams vadīs radošu meistardarbnīcu, fokusējoties uz mākslas kā komunikācijas līdzekļa izzināšanu.

Pievienot komentāru