“Latvijas valsts meži” pagājušo gadu noslēdza ar 333,191 miljona eiro provizorisko apgrozījumu

Pēc aģentūras LETA aplēsēm, uzņēmuma apgrozījums pērn provizoriski audzis par 20,8%.

Uzņēmuma peļņa pirms UIN nomaksas augusi par 58%. LVM norāda, ka peļņas apmērs, atbilstoši likumam par uzņēmuma ienākuma nodokli, ir atkarīgs no dividenžu apjoma.

LVM ieņēmumi pērn bija 339 miljoni eiro, tostarp ieņēmumi no koksnes produktu – apaļkoksnes sortimentu, augošu koku un šķeldas – pārdošanas veidoja 320,28 miljons eiro. Augstākas realizācijas cenas kompānijai ir ļāvušas kāpināt ieņēmumus no apaļkoksnes sortimentu pārdošanas. Pērn apaļkoksnes realizācijas ieņēmumi par 55,9 miljoniem eiro pārsniedza iepriekšējā gada ieņēmumus, bet ieņēmumi no augošu koku pārdošanas bija par 1,77 miljoniem eiro augstāki saistībā ar augstāku realizācijas apjomu un augstākām realizācijas cenām.

Pērn kompānija realizēja 5,75 miljonus kubikmetru apaļkoksnes sortimentu un 260 000 kubikmetru augošu koku, kā arī realizēja 52,4 miljonus meža koku stādu, izkopa 28 900 hektāru jaunaudžu un iestādīja meža stādīšanu 8700 hektāru platībā.

Kompānijā arī informē, ka 2018.gadā LVM investējusi 39,7 miljonus eiro apmērā, tai skaitā 31 miljons ieguldīts meža infrastruktūrā – autoceļu būvniecībā, meža meliorācijas sistēmu atjaunošanā, tiltu būvniecībā un koksnes autoceļu izveidē.

LVM vadība norāda, ka 2018.gads noslēdzies ar augstākiem koksnes un koksnes produkcijas eksporta vērtības rādītājiem nekā iepriekšējos gados. Ievērojamu devumu koksnes eksportētās vērtības pieaugumā nodrošināja papīrmalkas eksports, augstāku realizācijas cenu iespaidā kāpusi arī koksnes produkcijas – zāģmateriālu, plātņu, granulu realizācijas vērtība.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums 2017.gadā veidoja 275,830 miljonus eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 28,8% – līdz 65,209 miljoniem eiro, liecina informācija “Firmas.lv”.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja – Zemkopības ministrija.

Pievienot komentāru