Maiga kūka bez cepšanas! Minimāla piepūle, maksimāla bauda!

Sastāvdaļas:

  • 40 g želatīns
  • 120 ml ūdens
  • 700 g biezpiens
  • 200 ml skābais krējums (biezs)
  • 150 g cukurs
  • Vaniļas cukurs pēc garšas
  • 1 liels apelsīns
  • 150 g cepumu

Pagatavošana:

Želatīnu ieber glāze, aplej ar aukstu ūdeni un kārtīgi samaisa. Želatīnu atstāj uzbriest, bet pa to laiku gatavo biezpiena masu.

Bļodā ieliek biezpienu, pievieno krējumu, vaniļas cukuru un parasto cukuru. Krējumu mēģiniet izmantot biezu, pēc iespējas treknāku. Visu sakuļ viendabīgā masā.

Ja ir vēlme, var izmantot gatavo biezpiena masu, kas pārdodas veikalos. Tad viņai neko nevajag pievienot klāt: ne cukuru, ne vaniļas cukuru.

Apelsīnu (var ņemt arī vairāk par to kā norādīts receptē) attīra no mizas, sagriež nelielos gabaliņos, izņem visas sēklas un noņem visas baltās miziņas.

Gatavo želatīnu vēlreiz samaisa un pievieno pagatavotajai biezpiena masai. Visu ātri samaisa. Silikona formā, kas paredzēta kēksa cepšanai, ieliek nelielu biezpiena masas kārtu, to apber ar apelsīna gabaliņiem.

Pa virsu liek vēl vienu biezpiena kārtu un atkal apber ar apelsīniem. Pa virsu liek cepumus, kas salauzti nelielos gabaliņos. Tad atkal pa virsu biezpiena kārtu un vēlreiz cepumu kārtu.

Kā pēdējo kārtu liek biezpiena masu, kuru vienmērīgi izlīdzina. Kūkas formu liek ledusskapī uz 2 līdz 3 stundām (bet vislabāk uz visu nakti), līdz kūka pilnībā sastingst.

Formu apgriež otrādi un kūku uzliek uz šķīvja. Šis skaistais un garšīgais deserts ne tikai dažādos jūsu ikdienas ēdienkarti, bet kļūs arī par īstu svētku galda rotājumu.

Avots: our-life-fb.ru

Pievienot komentāru