Maiga torte bez cepšanas – uz ātru roku pagatavojama

Garšīga un maiga torte, kuru var pagatavot uz ātru roku.

Sastāvdaļas:

  • 400 g krekeri
  • 200 ml ūdens
  • 2-3 Ēdamkarotes želatīns
  • 500-600 g krējums (20%)
  • 250 g cukurs
  • Kakao pulveris apkaisīšanai

Pagatavošana:

Sākumā želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj, lai uzbriest.

Dziļā bļodā ieliek krējumu.

Ieber cukuru un ar silikona lāpstiņu kārtīgi samaisa kopā ar krējumu.

Uzbriedušo želatīnu uzsilda ūdens peldē, bet neuzvāra!

Želatīnu pievieno krējuma masai.

Visu labi samaisa.

Masai pievieno cepumus un kārtīgi samaisa, tad atstāj uz pāris minūtēm.

Pa to laiku kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi. Plēve nepieciešama, lai kūku būtu vieglāk izņemt no formas.

Visu sagatavoto masu liek kūkas formā un virsu izlīdzina.

Virsu apklāj ar pārtikas plēvi (vai maisu) un ievieto ledusskapī uz 40-50 minūtēm.

Pa to laiku kūkas masa sastings.

Kūkas formu izņem no ledusskapja, noņem virsējo plēvi.

Pa virsu uzliek lielāku šķīvi un kūkas formu apgriež otrādi.

Sastingušo kūku atbrīvo no kūkas formas un pārtikas plēves.

Tortes virsu apkaisa ar kakao pulveri (vai arī var rotāt pēc savas gaumes).

Tas arī viss. Kūka gatava un var pasniegt.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru