Torte “Eklērs” bez cepšanas – debešķīgi garda!

Torte no cepumiem bez cepšanas.

Sastāvdaļas:

  • Kraukšķīgi cepumi
  • 500 ml piens
  • 2,5 ēdamkarotes kukurūzas ciete
  • 3 ēdamkarotes cukurs
  • 1 olas dzeltenums
  • 0,10 ml vaniļas esence

Sastāvdaļas glazūrai:

  • 4 ēdamkarotes cukurs
  • 2 tējkarotes kakao pulveris
  • 1 ēdamkarote piens
  • 50 g sviests

Pagatavošana:

Pulveri vaniļas pudiņa pagatavošanai var nopirkt veikalā. Bet, ja ir vēlme pagatavot to pašam, jārīkojas sekojoši.

Pienu sadala 2 vienādās daļās. Vienu daļu ielej katliņā un vāra līdz sasniegta vārīšanās temperatūra. Atlikušajā pienā pievieno kukurūzas cieti.

Turpat pievieno cukuru, vaniļas esenci vai vaniļas cukuru, olas dzeltenumu. Šo masu sakuļ ar slotiņu un tad pievieno uzvārītajam pienam. Kārtīgi samaisa un vāra 5 minūtes, kamēr masa sāk sabiezēt.

Gatavo pudiņu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī, lai atdziest.

Paņem kūkas vai pīrāga formu, tajā ieklāj foliju. Pirmo ieliek cepumu slāni, tad pudiņu. Desertu turpina veidot kārtām. Pēdējai kārtai jābūt no cepumiem.

Pagatavo šokolādes glazūru: sajauc cukuru un kakao, pievieno pienu. Uzliek uz plīts vārīties. Kad masa sāk vārīties, pievieno sviestu, kārtīgi samaisa.

Masu noņem no plīts un ar to pārlej gatavo desertu.

Torti ieliek uz nakti ledusskapī.

 

Pievienot komentāru