Mājās gatavots vaniļas krēms – kas var būt labāks?!

Vai esi jebkad ēdusi vaniļas krēmu? Garšo? Ja jā, tad kāpēc gan to nepagatavot pašas rokām?! Tas ir pavisam vienkārši un arī ātri!

Šis krēms pilnīgi noteikti ir ideāli piemērots arī tortēm un kūciņām, taču to var ēst arī kā atsevišķu desertu! Viegli un ātri pagatavojums, kā arī debešķīgi gards našķis! Noteikti pamēģini! Tev garšos!

Lasi vēl: Melleņu krēms – vienkārši, ātri un bezgala gardi! Sajūti vasaras garšu!

 

SASTĀVDAĻAS: 

  • 200 ml saldā krējuma;
  • 2 olu dzeltenumi;
  • 100 ml piena;
  • 30 g vaniļas cukura vai vaniļas pāksts;
  • 2, 5 ēdamk. cukura;
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta;
  • 1 tējk. želatīna.

Lasi vēl: Ķiršu krēms – īsts vasaras gardums!

PAGATAVOŠANA. 

Pienā uzbriedina želatīnu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Pienu ar vaniļas cukuru un muskatriekstu uzvāra. Nepārtraukti maisot, pielej olu dzeltenumiem. Trauku liek karsta ūdens peldē un maisot karsē, kamēr masa kļūst bieza. Izšķīdinātu želatīnu iemaisa karsta ūdens peldē. Saldo krējumu saputo un iemaisa atdzisušajā olu un piena masā. Atdzesētu pasniedz ar ogu un citām mērcēm.

Pievienot komentāru