Naudas iemaksa kontā var beigties neiepriecinoši

20120112 NAUDA NAUDAS IEMAKSA BANKOMÂTS

Ieskaitot bankomātā godīgi iegūtu naudu, ir risks sajusties teju kā noziedzniekam. Tādu situāciju piedzīvoja Andris, kuram banka pēc šāda darījuma liedza veikt pārskaitījumus un pieprasīja sniegt paskaidrojumu.
Andris raksta:

Esmu nenormāli dusmīgs.
Situācija – šī mēneša sākumā pārdodu savu mašīnu (5 600 EUR). Pircējs samaksā skaidrā naudā. Šo naudu pēc pāris dienām caur SEB bankomātu ieskaitu savā kontā.
Tagad, mēneša vidū man mājās tika veikti kanalizācijas izbūves darbi un jāsamaksā rēķini par šo pasākumu.
Mēģinu veikt pārskaitījumu, lai nomaksātu rēķinus – SEB internetbanka paziņo, ka esot izsmelts mēneša limits. Domāju, kā tā var būt, jo mēneša limits man ir 4000 EUR.
Kad izdodas sakontaktēties ar SEB`u man paskaidro, ka redz mēneša sākumā ir veikta skaidras naudas iemaksa un viņiem vajadzētu zināt no kurienes man šī nauda. Tāpēc man SEB`am jāuzraksta iesniegums/paskaidrojums par naudas izcelsmi bļin!
Sakostiem zobiem uzrakstu, ka pārdevu mašīnu, no turienes arī nauda., nospiežu iesniegt – un protams, paziņojums – paldies, jūsu iesniegums pieņemts izskatīšanai atbildi sniegsim 3 darba dienu laikā.
Tagad pateikšu, kas man derdz visā šinī situācijā:
1) A priori tieku uzskatīts par krāpnieku.
2) Man jāpierāda, ka neesmu kamielis (krāpnieks).
3) Man vienkārši tiek liegtas tiesības rīkoties ar savu naudu.
4) Man jāgaida, kad SEB`am labpatiksies izskatīt manu iesniegumu un vai viņi to atzīs par labu esam un visžēlīgi ļaus man rīkoties ar savu naudu
5) Man jāskaidro šī absurdā situācija darbu veicējam, ka nevarēšu šobrīd apmaksāt rēķinu, jo mana nauda ir iesaldēta.
6) Visa šī situācija manuprāt ir pazemojoša un degradējoša.
Lai kāds vēl, bļin, iepīkstas, par jauno, skaisto pasauli ar bezskaidras naudas norēķiniem un totālu banku kontroli pār maniem līdzekļiem.
Var būt Tev šķiet draugs, ka Tavi līdzekļi pieder Tev. Taču ja tie glabājas bankā, tad rēķinies, ka kādā jaukā brīdī tie Tev var izrādīties nepieejami.
Tā lūk.

Pievienot komentāru