Padomi. Kā ilgstošās attiecībās uzturēt mīlestību?!

Attiecības – tas ir pastāvīgs darbs, no abu partneru puses, jo tikai tā mēs attiecībās varam saglabāt mīlestību visa mūža garumā!

Tuvojas Valentīndiena, kurā visi mīlošie pāri veltīs viens otram pastiprinātu uzmanību, pasakot vairāk mīļu vārdu, uzdāvinot kaut ko vai sarīkojot romantisku vakaru, tādā veidā parādot, cik otrs cilvēks ir svarīgs. Arī to var saukt par darbu pie attiecībām, taču pie tām ir jāpiestrādā katru dienu, nevis reizi gadā.

Pastāv daži noslēpumi, kā šo darbu paveikt pēc iespējas labāk, lai jebkurās attiecībās nodrošinātu sapratni un neizdziestošu mīlestības uguni.

Lasi vēl: Vīrieši un attiecības. Vai viņi vēlas to pašu, ko sievietes?!

 

1. Attiecības ir darbs ar sevi

Visas pārmaiņas sākas ar tevi un beidzas ar tevi. Kad tu pārstāj koncentrēt visu uzmanību uz partneri un sāc koncentrēties uz sevi, tu iegūsti milzu spēku ietekmēt gan savu paša labsajūtu, gan savas attiecības.

Pārāk bieži mēs visu vainu attiecību problēmās uzveļam saviem partneriem. Bet tu vienmēr vari ietekmēt to, kā tu reaģē uz otra cilvēka vārdiem un darbībām, pat ja tavs partneris uzreiz nesāk darīt neko citādi. Tad arī radīsies pārmaiņas.

2. Vairums problēmu attiecībās rodas baiļu dēļ. Mēs baidāmies zaudēt saikni

Mūsu sirdis un smadzenes ir ieprogrammētas veidot saikni ar citiem. Neskaitāmi pētījumi pierāda, ka pieskārieni, apskāvieni un iesaistīšanās mīlestības pilnās attiecībās palīdz mums dzīvot ilgākas, veselīgākas un laimīgākas dzīves.

Labākais veids, kā arī grūtībās saglabāt spēcīgas attiecības ir rūpēties par savu mīlestības kontu tāpat, kā par bankas kontu – vienmēr censties tajā ielikt vairāk nekā nākas izņemt. Uzklausi, atbalsti, pieskaries, atvainojies, novērtē un patīkami pārsteidz – šīs ir darbības, kuras tev jāatceras piekopt pat tad, ja jūti dusmas, nemieru vai sāpes. Pat ja tu attiecībās šobrīd nejūties labi, tas nenozīmē, ka jāpārrauj saikne. Pat jums abiem šķiet, ka tas ir pēdējais, ko jūs vēlētos darīt, uzturiet tiltu starp sevi. Pa to jūs galu galā arī atradīsiet ceļu ārā no problēmām.

3. Gandrīz jebkuri divi cilvēki spēj labi satikt, ja patiesi to vēlas

Bieži vien attiecību problēmas neatrisinās tādēļ, ka viens vai abi no partneriem līdz galam nevēlas darīt visu, lai konfliktu atrisinātu. Ja kaut viens no partneriem līdz sirds dziļumiem nejūt vēlmi strādāt, piekāpties, mainīties, piedot, pakļauties noteikumiem, strādāt ar sevi un aktīvi meklēt risinājumus, lai tiktu ar problēmu galā, no tās tikt vaļā būs ļoti grūti vai pat neiespējami. Taču, ja abi cilvēki pa īstam grib noturēt attiecības grožos – nav šaubu, ka tas izdosies, tāpēc vispirms uzdod sev un savam partnerim jautājumu- vai tu patiešām to vēlies?

Lasi vēl: Atklāj mīlestības valodas noslēpumus! Ko nozīmē veids, kādā vīrietis tevi apskauj?!

 

Pievienot komentāru