“Vai mamma var būt meitas tuvākā draudzene?”


Jaunākajai meitai ir 30, man pašai 58. Mūsu attiecības ir ļoti tuvas. Es meitai esmu kā miera osta, kur patverties no problēmām. Bet vai es viņai neizdaru lāča pakalpojumu, pastāvīgi uzklausot viņas atklāsmes par sliktu pašsajūtu, ģimenes problēmām, sarežģītām attiecībām ar draugiem? Viņai taču ir mīlošs un mīlams vīrs – cilvēks, kuru viņa ļoti sargā un nevēlas viņam uzvelt savas problēmas. Viņš daudz strādā un nogurst, bet viņai ir nepieciešams parunāties… Sanāk tā, ka es viņu pati stimulēju uz sirsnīgām sarunām. Viņa man ir pieķērusies tik stipri, ka reizēm man kļūst baisi: kas ar viņu notiks, kad manis vairs nebūs? Neuzklausīt viņu es nevaru, jo viņai taču vajag ar kādu dalīties. Viņai ir brālis, un viņi ir ļoti draudzīgi, taču jaunākā vienalga vairāk tiecas pēc manis. Tuvu draudzeņu meitai nav, ir daudz paziņu un ģimenes draugu. Ko jūs ieteiktu?
Marija, 58 gadi.

Marija, vai jūs tas apmierina, ka meita ar visiem priekiem un grūtībām nāk pie jums? Ja tā, tad viss ir brīnišķīgi. Jūs esat viena otrai, jums ir ļoti siltas un tuvas attiecības, jūs viena otrai esat pieķērušās, meita griežas pie jums pēc padoma. Daudzi vecāki tikai sapņo par tādām savstarpējām attiecībām ar pieaugušajiem bērniem.

Es jums piedāvāju vairs nebaidīties par meitas dzīvi, kad jūsu vairs nebūs, bet izbaudīt to, kas ir šobrīd. Gūstiet baudu no jūsu tikšanās reizēm, tējas vai kafijas dzeršanām, kamēr jums tas arī sagādā prieku.

Ja tas pēkšņi vairs neiepriecinās, tad jūs varēsiet maigi separēties no meitas. Tikai tādā gadījumā jums vajadzēs izrādīt maksimālas rūpes, maigumu un saudzīgumu. Interesanti ir tas, kāpēc jums vispār ir radies šāds jautājums? 30 gadus jūs ar meitu bijāt tuvas, un tikai tagad tas jūs sāk uztraukt. Parasti šādām problēmām ir kāds iegansts.

Pacentieties neieciklēties uz domām par to, kā meita dzīvos bez jums, bet domājiet par to, cik daudz laba viņai sniedz jūsu saskarsme šodien. Meitai vienmēr ir atbalsts, viņa zina: lai kas arī notiktu, viņai vienmēr esat jūs, kas vienmēr atbalstīs un uzmundrinās. Tas sniedz viņai daudz resursu. Jebkurš jūsu meitu varētu pat apskaust, ka viņai ir māmiņa, ar kuru var parunāt itin par visu.

Nākotnē, iespējams, viņas paziņu loks paplašināsies, viņas dzīvē ienāks cilvēki, ar kuriem viņa spēs būt atklātāka, – draudzenes, ar kurām varēs apspriest attiecības ar vīru un citus sadzīviskus jautājumus. Bet pagaidām, ja jums abām tas patīk, izbaudiet šo brīdi.

Pievienot komentāru